неділя, 07 лютого 2021 20:46

Голкіпер "Ліверпуля" провалив гру з "Манчестер Сіті"

Голкіпер "Ліверпуля" провалив гру з "Манчестер Сіті"
У першому колі команди зіграли внічию – 1:1. Фото Рейтер

"Манчестер Сіті" із Олександром Зінченком у складі розгромив на виїзді "Ліверпуль" – 4:1 і відірвався від найближчих переслідувачів у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.

Матч провалив голкіпер господарів Аліссон Беккер. Два з чотирьох голів – на його совісті. Бразилець "переломив" хід зустрічі за рахунку – 1:1. Двічі поспіль він вовтузився з м'ячем подарувавши його форвардам суперника. Наслідком такої розхлябаності стали голи Гюндогана й Стерлінга. За рахунку 1:3 відігруватися вже було некоректно.

Хоча спочатку здавалося, що саме Аліссон і Гюндоган будуть героєм і антигероєм зутрічі. На 34-ій хвилині Стерлінг вдало наткнувся в чужому карному майданчику на ногу Фабіньо. Однак Гюндоган ударив у небеса. Коли ж аналогічна ситуація виникла біля воріт гостей, Салах реалізував свій шанс на відмінно. Англійські режисери показали, куди б'є свої пенальті Салах. Чотири із 5 ударів цього сезону прийшлися в правий від голкіпера кут, і лише один – у лівий. Тим не менше голкіпер "Сіті" Едерсон показав, що він цією статистикою не цікавився і стрибнув уліво.

Дуже гідно на полі виглядав Олександр Зінченко. Він зовсім "з'їв" Салаха на своєму лівому фланзі

Втім до цього моменту господарі вже програвали. Стерлінг завершив один із своїх численних рейдів пасом на Фодена, а після Філа в порожні ворота добив невдалий пенальтист Гюндоган. Згодом він оформив дубль, після першої із помилок Алісона. А коли Стерлінг забив третій м'яч після другої помилки голкіпера господарів, питання про переможця було знято.

Чудовий матч провів Філ Фоден. Саме він забив останній цвях у кришку труни "Ліверпуля" , здійснивши сольний прохід правим флангом і завершивши його потужним ударом над руками Аліссона.

Дуже гідно на полі виглядав Олександр Зінченко. Він зовсім "з'їв" Салаха на своєму лівому фланзі і, якби не піжонська помилка центрального захисника Діаша, що п'ятою спробував відпасувати на Зінченка й привіз пенальті, то Салаху взагалі не було би чого згадати. Олександр майже не помилявся на своєму фланзі, кілька разів вдало виводив команду з оборони в атаку й заслужив на компліменти. Лише раз Александру-Арнольду вдалося розкрутити на фланзі українця, але нічого більшого від кутового господарі не досягли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Манчестер Юнайтед" і "Евертон" забили шість м'ячів на двох

Підопічні Хосепа Гвардіоли в 22 матчах набрали 50 очок і посідають перше місце в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги. "Ліверпуль" (40) - на 4-му місці. У "городян" ще один матч в запасі.

Зараз ви читаєте новину «Голкіпер "Ліверпуля" провалив гру з "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути