вівторок, 27 жовтня 2009 10:42

Годулян став рекордсменом з вилучень

Годулян став рекордсменом з вилучень

Черговий тур чемпіонату України виявився розфарбованим у жовто-червоні кольори. Покарання на футболістів сипалися градом. Відразу п"ять команд закінчували гру вдесятьох, причому "Таврія" і "Дніпро" провели в меншості більше години. Окрім того, гравцям показали 35 попереджень.

З такими показниками минулий вікенд зайняв четверте місце в реєстрі найгрубіших турів в історії чемпіонатів країни. Рекорд же був зафіксований в сьомому ігровому дні сезону-2008/09 (п"ять вилучень і 40 попереджень).

Тим часом, за підсумками попередніх десяти турів поточний чемпіонат залишався найкоректнішим за останні півтора десятки років - в середньому одна червона картка на сім матчів. Рідше арбітри залишали команди в меншості тільки на зорі незалежності. У першому чемпіонаті одне вилучення припадало на 18 поєдинків, у другому - на десять, в третьому - на дев"ять.

У рекордсмени ліги з приставкою "анти" вибився запорізький "металург" Володимир Польовий - в матчі з "Карпатами" він заробив вже третє вилучення в сезоні. Польовий - четвертий гравець в історії, який отримав три червоні картки протягом одного сезону. Раніше так само відзначився Андрій Покладок (1995/96), Сергій Мізін (2003/04) і В"ячеслав Чечер (2004/05).

Всього ж у поточному чемпіонаті було вилучено 14 гравців з 10-ти клубів. Частіше за інших червоне світло запалювалося перед представниками запорізького "Металурга" (тричі), "Кривбаса", "Таврії", "Карпат", "Арсеналу" (по два). У семи випадках футболісти вилучалися безпосередньо, в дев"яти - після повторних попереджень.

Без вилучень поки обходяться "Динамо", "Оболонь", "Іллічівець", "Ворскла", "Закарпаття" і "Металіст". Серед арбітрів за кількістю вилучень поки немає рівних Віталієві Годуляну - три червоні картки.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Годулян став рекордсменом з вилучень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути