вівторок, 12 січня 2010 15:00

Німеччина готова провести ЧС-2010 замість ПАР

Німеччина готова провести ЧС-2010 замість ПАР

Федерація футболу Німеччини (DFB) готова запропонувати ФІФА стадіони своєї країни для проведення чемпіонату світу з футболу 2010 року у зв"язку з терористичною атакою на автобус збірної Того напередодні відкриття Кубка африканських націй в Анголі.

Деякі футболісти бундестім вже зізналися, що після такої трагедії відверто бояться їхати на Чорний континент, а DFB і раніше неодноразово заявляла, що Німеччина повністю готова до проведення світового форуму - стадіони і вся необхідна інфраструктура були побудовані ще до ЧС-2006.

Тим часом ФІФА зажадала від оргкомітету ЧС в ПАР чіткої доповіді про хід підготовки до турніру.

"ФІФА і її президент Йозеф Блаттер глибоко переживають інцидент, який торкнувся гравців національної збірної Того, яким вони висловлюють своє щире співчуття. ФІФА знаходиться в постійному контакті з Африканською конфедерацією футболу і її президентом Іссою Хуатоу, від якого ФІФА чекає докладної доповіді про ситуацію", - говориться в офіційному листі ФІФА.

- Ми всією командою переживаємо за нашого партнера, - зізнався одноклубник гравця збірної Того Асамоа Туре з "Байєра" Сімон Ролфес. - Тепер ми дійсно стурбовані тим, що вже через чотири з половиною місяці в Африці відбудеться чемпіонат світу з футболу.

Його партнер голкіпер збірної Німеччини Рене Адлер також не випромінює оптимізму.

- Це все дуже боляче. Я починаю задаватися питанням: на якому рівні буде безпека під час чемпіонату світу? Як нас охоронятимуть, чи можемо ми взяти на турнір членів своїх сімей? - переживає Адлер.

Форвард мюнхенської "Баварії" Маріо Гомес поділяє думки воротаря:

- Цей інцидент з нового боку підняв питання про безпеку і захист футболістів під час чемпіонату світу. Проте я не залишаю надії, що все робиться для того, щоб учасники відчували себе впевнено впродовж всього турніру, - сподівається Гомес.

Півзахисник дружини Іохіма Льова Бастіан Швайнштайгер упевнений, що такі випадки негативно позначаться на психіці гравців.

- Коли футболісти чують такі речі, їм важко зосередитися на самому футболі, всі думки починають повертатися у бік безпеки, загрози і терористів. І звичайно ж, коли таке відбувається з футбольною командою, це просто жахливо, - вважає гравець "Баварії".

Прес-служба DFB поки відмовляється від офіційних коментарів з приводу трагедії, що трапилася, проте Німеччина, яка приймала минулий ЧС, не раз заявляла про те, що готова прийняти ще один в тому випадку, якщо ПАР не зуміє забезпечити належний рівень безпеки для учасників турніру. Тим часом організатори ЧС-2010 вже оголосили про те, що безпеку спортивних журналістів на території країни вони не гарантують і забезпечувати її не будуть.

За матеріалами LifeSports

Зараз ви читаєте новину «Німеччина готова провести ЧС-2010 замість ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути