Ексклюзиви
середа, 30 січня 2013 10:12

Газзаєв запросить в чемпіонат СНД 36 російських і українських клубів

Газзаєв запросить в чемпіонат СНД 36 російських і українських клубів
Газзаєв не здається і вірить в чемпіонат СНД. Фото: newsru.com

Президент і головний тренер владикавказької "Аланії" Валерій Газзаєв заявив про те, що оргкомітет "Об'єднаного чемпіонату з футболу" в середу розішле запрошення 36 російським і українським клубам.

У вівторок в Москві пройшла робоча нарада оргкомітету турніру за участю голови наглядової ради цієї некомерційної організації Сергія Прядкіна і всіх його членів. На ньому обговорювалася загальна концепція і була створена робоча група, що включає в себе ключові на першому етапі департаменти - аналітичний, стратегічний, юридичний, фінансовий і медіа.

"У середу ми розішлемо запрошення взяти участь в чемпіонаті російським і українським командам, а в середині лютого запросимо їх керівників на нараду, щоб разом обговорити концепцію, структуру чемпіонату, загальні стратегічну і бюджетну лінії", - повідомив Газзаєв в інтерв'ю "Спорт-Экспресс".

Концепція об'єднаного турніру за підсумками національних первенств-2013/2014 припускає утворення двох ліг - вищого і першого дивізіону, в кожному з яких планується участь 18 команд. Найважливіше питання - представництво "Об'єднаного чемпіонату" в єврокубках - підлягає спільному обговоренню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії продовжують набридати з Об'єднаним чемпіонатом: Газзаєва вибрали головою оргкомітету

"Можна з упевненістю сказати, що якість футболу в" Об'єднаному чемпіонаті ", інтерес до нього глядачів гарантують різке підвищення доходів учасників від телетрансляцій і спонсорів. Хочу підкреслити, всіх команд, які увійдуть до турніру. Тож, коли обговорювалося питання про прибуток з телетрансляцій матчів колективів вищої ліги, вирішили, що певний відсоток буде відраховуватися і колегам з першого дивізіону", - додав Газзаєв.

Про створення автономної некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат" було оголошено наприкінці грудня. Її директором став Газзаєв, а головою Наглядової ради був призначений президент Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін. До Наглядової ради також увійшли президент ФК "Зеніт" (Санкт-Петербург) Олександр Дюков, президент ПФК ЦСКА Євгеній Гінер і власник ФК "Анжі" (Махачкала) Сулейман Керімов.

20 січня президент ФІФА Йозеф Блаттер на прес-конференції в Санкт-Петербурзі заявив, що проведення чемпіонату СНД з футболу неможливо, і порадив главі Російського футбольного союзу Миколі Толстих зробити все, щоб зберегти чемпіонат Росії.

"Чемпіонат Співдружності - неправильне рішення. Воно може зруйнувати піраміду ФІФА і завдати величезної шкоди солідарності всередині нашої сім'ї. Я хочу порадити Миколі Толстих бути прихильником свого чемпіонату і забути про всіх інших лігах. ФІФА зовсім не зацікавлений у цьому змаганні", - підкреслив Блаттер.

У свою чергу, Газзаєв вважає, що ідея проведення об'єднаного чемпіонату за участю футбольних клубів з республік колишнього СРСР не суперечить будь-яким принципам і документам ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв запросить в чемпіонат СНД 36 російських і українських клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути