неділя, 13 січня 2013 18:29

"Це майбутнє світового футболу" - Газзаєв про чемпіонат СНД

"Це майбутнє світового футболу" - Газзаєв про чемпіонат СНД
Газзаєв хоче переконати Платіні в перспективі чемпіонату СНД. Фото: sport-xl.net

Найближчим часом оргкомітет чемпіонату СНД з футболу направить всім зацікавленим клубам і федераціям Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії та інших країн офіційні запрошення взяти участь у спільній роботі по організації об'єднаного чемпіонату

Про це в інтерв'ю СЭ заявив директор оргкомітету некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат", президент і головний тренер "Аланії", екс-тренер ФК "Динамо" (Київ) Валерій Газзаєв.

За його словами, в даний час обговорення формату чемпіонату ще триває, але найбільш чітко в його рамках вимальовуються 2 професійні ліги: вища і перша, в кожну з яких увійдуть по 8-9 команд з тієї та іншої сторони за підсумками національних чемпіонатів-2013/14.

"Залишається вирішити питання обміну командами між лігами, між об'єднаним чемпіонатом і національною першістю", - зазначив Газзаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це все одно що вужа з їжаком об'єднати" - Попов про чемпіонат СНД

Разом з тим коментуючи заяву президента УЄФА Мішеля Платіні про те, що негативне ставлення до транснаціональних чемпіонатів поки переважає над позитивним, Газзаєв зазначив: "Зламати співвідношення позитива з негативом, впевнений, можна".

"Своїм прикладом, якістю гри, глядацьким інтересом до неї, прозорістю бюджетів клубів ми, не сумніваюся, незабаром переконаємо керівництво ФІФА та УЄФА в тому, що подібні чемпіонати - майбутнє світового футболу", - додав Газзаєв.

При цьому він висловив жаль, що матч між чемпіонами Росії та України "Зенітом" і "Шахтарем", анонсований як "Суперкубок чемпіонів", відбудеться 22 січня в Дубаї.

"Якби він проходив в Санкт-Петербурзі чи Донецьку, то завдяки ажіотажу, переповненим трибунам, привабливості для преси і телебачення послужив би найкращою агітацією за проведення нового турніру", - пояснив директор оргкомітету "Об'єднаного чемпіонату".

Нагадаємо, наприкінці грудня в Росії був створений оргкомітет чемпіонату СНД, який очолив Валерій Газзаєв. Як виявилося, українська сторона дізналася про це з преси.

Зараз ви читаєте новину «"Це майбутнє світового футболу" - Газзаєв про чемпіонат СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути