вівторок, 17 березня 2009 17:32

Газзаєв мріє очолити збірну Росії з футболу

Газзаєв мріє очолити збірну Росії з футболу
Екс-тренер ЦСКА Валерій Газзаєв заявив, що найближчим часом має намір повернутися до тренерської роботи. За словами колишнього наставника армійців, наразі він проводить переговори з приводу свого працевлаштування. Втім, він не зазначив, які саме національні федерації запрошували його на пост тренера збірної. Раніше ЗМІ повідомляли, що Газзаєву було запропоновано очолити команду ЮАР.

У кінці грудня 2008 року в російських ЗМІ з"явилася інформація, що влітку 2009 року Газзаєв очолить донецький "Шахтар". Згодом тренер спростував цю інформацію. В інтерв"ю газеті "Труд" Газзаєв розповів, що розглядає пропозиції від кількох клубів, не уточнивши, про які саме команди йде мова.

За рекордно короткий термін команда докорінно змінилася.

Нагадаємо, Валерій Газаєв очолив ЦСКА восени 2001 року. У футбольних колах вважають, що підняти команду на рівень чемпіонів можна роки за три. З Газзаєвим вже навесні 2002-го армійці вперше виграли Кубок Росії.

За рекордно короткий термін команда докорінно змінилася. Перед захопленими вболівальниками з"явився зовсім інший ЦСКА - потужний, атлетичний, безстрашний. Армійська машина просто тиснула та змітала суперників.

У значній мірі цьому сприяли і зусилля Євгенія Гінера, який не скупився на трансферні витрати клубу: у команду, наприклад, тоді прийшли Кириченко, Гусєв і Даєв. Армійські руйнівники Лайзанс - Рахіміч - Яновський повністю контролювали центр поля. До речі, оборона ЦСКА до цих пір вважається однією з найсильніших у країні.

Проте, як з"ясувалося пізніше, Газзаєв звалив на себе непосильний вантаж. Адже він ще і тренував національну команду. Це був не найкращий період, як для збірної, так і для тренера. Команда, підготовкою якої він керував, згодом зазнала образливої поразки у груповому турнірі Чемпіонату Європи-2004 від Грузії та Албанії.

Пост головного тренера ЦСКА Газзаєв залишив після закінчення минулого футбольного сезону.

"Труд", rosbalt.ru

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв мріє очолити збірну Росії з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути