Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 11:10

"Ганьба!" - збірну України проводжали свистом після поразки від Чорногорії
7

Фото: ФОТО: Reuters

Національна збірна України з рахунком 0:1 програла в Києві команді Чорногорії у матчі кваліфікації до чемпіонату світу 2014 року. Таким чином, після трьох ігор у нашої команди залишається два очки. Чорногорці набрали сім пунктів і залишаються на другій позиції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

У порівнянні з матчем проти Молдови в складі нашої команди відбулося декілька змін. Євген Коноплянка, який не грав у Кишиневі, вийшов сьогодні з перших хвилин. Замість дискваліфікованого Євгена Хачеріді місце в центрі захисту зайняв Олександр Кучер. Крім того, наша збірна почала гру з двома форвардами - Євгеном Селезньовим і Марко Девічем. У той же час, на лаві запасних залишився Андрій Ярмоленко, який, відверто кажучи, в останніх матчах не відзначався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях до Бразилії. Збірна України програла Чорногорії

Після двох нічиїх на старті кваліфікації українцям дуже небажано було втрачати очки в цій грі і з перших хвилин вони активно кинулися в атаку. Більшість атак будувалися через лівий фланг Коноплянки, і саме півзахисник "Дніпра" був найпомітнішим на полі в нашій команді. Чорногорці, правда, впевнено захищалися. Тренер гостей напередодні обіцяв, що його команда не дасть вільного простору українцям і гості пресингували наших гравців по всьому полю.

Перший небезпечний момент біля воріт Чорногорії відбувся лише в середині першого тайму. Коноплянка у своєму фірмовому стилі змістився з флангу до кута штрафного і пробив з-під захисника, але воротар був на готові. Потім схожий момент повторив і Гусєв на правому фланзі, але м'яч після удару динамівця пролетів біля штанги. Хороший шанс був у Ротаня, який пробивав зі штрафного, але м'яч рикошетом від захисника прикотився до воротаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна-Чорногорія - 0:1

У Чорногорії взагалі не було моментів для взяття воріт П'ятова, поки для гостей не "постаралися" наші захисники. На 45-й хвилині Михалик біля центрального кола віддав коротку передачу на Коноплянку, але той вирішив залишити м'яч Кучеру. Захисник "Шахтаря" такого не очікував, м'яч опинився у суперника, і в підсумку Дам'янович вийшов один на один з П'ятовим і спокійно відкрив рахунок у матчі.

На початку другого тайму чорногорці ледь не подвоїли перевагу. Після подачі кутового Баша вистрибнув вище за всіх у штрафному майданчику і бив головою в кут, але П'ятов цей удар витягнув. Українці намагалися повернути собі ігрову ініціативу, але явно нервували, поспішали і багато помилялися в простих ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми сподівалися на краще" - Баль після поразки від Чорногорії

Тренерський штаб спробував внести корективи в гру, випустивши на поле Зозулю і Ярмоленка. Але бажаного результату заміни не принесли. Нервозність у наших футболістів не пропала, а гості не тільки упевнено оборонялися, але й не забували гостро контратакувати. На 78-й хвилині при подачі кутового Селін порушив правила у своєму штрафному майданчику і арбітр призначив пенальті. До м'яча підійшов Йоветич, але переграти П'ятова не зумів - голкіпер відбив м'яч, що летів низом майже по центру.

Фінального штурму у виконанні збірної України так і не вийшло. Чорногорці грали гранично зібрано, збивали темп гри дрібними фолами. Вже в доданий час у нашої команди був шанс уникнути поразки, але Ротань не потрапив по воротах з декількох метрів, пробиваючи головою після навісу Коноплянки.

Додамо, що після фінального свистка вболівальники свистіли і кричали гравцям збірній України "Ганьба!".

Зараз ви читаєте новину «"Ганьба!" - збірну України проводжали свистом після поразки від Чорногорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути