Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 16:35

Футбольні тренери про матч збірної України з Норвегією

Футбольні тренери про матч збірної України з Норвегією

Напередодні матчу збірних України та Норвегії головний тренер "Металіста" Мирон Маркевіч, екс-наставник "Кривбаса" і "Зорі" Олександр Косевіч, а також колишній капітан "Динамо", нині тренер другої команди динамівець Юрій Калитвинцев поділилися думками про справи збірної.

- Чи зможуть закріпитися в збірній України дебютанти Слюсар, Валяєв, Девіч і
Краснопьоров і наскільки їхня допомога може виявитися корисною для національної команди?

Маркевич: - Відповідь на це питання може дати їх гра. Але у всіх чотири є шанс, який потрібно використовувати.

Косевич: - Вважаю новачків збірної хорошими гравцями: право отримати запрошення в збірну України всі четверо заслужили чесно. Кожен з них має право розраховувати на місце у складі головної команди - і не тільки в майбутньому матчі з Норвегією. Все в їхніх руках.

Калитвинцев: - Все залежить від них самих. Футболісти вони кваліфіковані, мови немає. Але одна справа клуб, а інше - національна збірна. Перший крок в її напрямі вони зробили, і тепер повинні продовжувати працювати в тому ж дусі.

- Що буде основним в цьому матчі - результат або випробування новачків?

Маркевич: - Результат, звичайно ж, важливий, але в даному випадку він не є основним. Головне для тренерського штабу української збірної - знайомство з новими людьми, та і якість самої гри. Адже відбірний матч чемпіонату світу і товариський поєдинок - різні поняття, і цілі в них ставляться несхожі.

Косевич: - Результат, напевно, не остання справа. Але більшою мірою Олексій Михайличенко і його помічники награватимуть команду і склад на подальші відбірні матчі світової першості.

Калитвинцев: - В поєдинку з норвежцями основна увага буде приділена налагодженню зв"язків і, можливо, випробуванню ігрових новинок, в яких приймуть участь запрошені в збірну дебютанти. Проте, результат також буде важливий. Адже календарний рік української збірної хотілося б завершити на мажорній ноті.

- Хто з нових футболістів української збірної здатний стати її лідером?

Маркевич: - Все покаже гра в Дніпропетровську. Але я за своїх футболістів, я вірю, вони повинні зіграти добре.

Косевич: - Попереду у збірної України, як і у кожного кандидата в її складі, складний період, тому поки навряд чи можна щось прогнозувати. Поки національна команда тримається на своїх провідних футболістах - Шевченко, Воронін і Тимощук, які і є її лідерами. Пройде якийсь час, і їм на зміну прийдуть інші футболісти - сподіваюся, не менш майстерні.

Калитвинцев: - Поки - ніхто. Щоб стати лідером, потрібно зіграти не один матч.

-Яким, на ваш погляд, може бути орієнтовний склад збірної України в поєдинку з Норвегією?

Маркевич: - Не беруся його прогнозувати. З урахуванням відсутності Тимощука, Вороніна і Шевченко, а також декількох травмованих футболістів, у Олексія Михайличенка з"явиться можливість перевірити в справі дебютантів.


Косевич: - Потрібно враховувати готовність кожного футболіста, а інформацію з цього приводу має в своєму розпорядженні лише тренерський штаб збірної. Але вибір у Михайличенка є пристойний.

Калитвинцев: - Підказувати що-небудь колегам без їх згоди - не в моїх правилах.

- Вслід за Львовом і Харковом гру національної збірної прийме Дніпропетровськ. Що думаєте про новий стадіон "Арена-Дніпро"?

Маркевич: - Красивий стадіон. Сподіваюся, під час матчу із збірною Норвегії він буде забитий повністю. Думаю, публіка подасть нашій команді гідну підтримку. А коли так - всі козирі в руках підопічних Михайличенка. А що стосується зміни стадіонів нашою національною командою, то це нормально. Не думаю, що в Києві на стадіон "Динамо" прийшло б більше десяти тисяч глядачів. У Львові ж, Харкові або Дніпропетровську аншлаг практично гарантований!

Косевич: - Коли футболісти грають в таких прекрасних умовах, настрій у них відразу піднімається. Важливе значення для команди Михайличенка може мати і глядацький чинник.

Калитвинцев: - Це добре, що національна збірна грає в різних містах - раніше таке траплялося рідко.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Футбольні тренери про матч збірної України з Норвегією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути