четвер, 26 листопада 2009 18:56

Футбольні фахівці розповіли про потенційних кандидатів на місце Михайличенка

Футбольні фахівці розповіли про потенційних кандидатів на місце Михайличенка

Днями президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що найближчим часом назве ім"я нового тренера збірної України з футболу. У кабінетах федерації обговорюється декілька кандидатур.

Анатолій Заяєв (заслужений тренер України):

- Я б рекомендував Блохіна. Думаю, це оптимальний варіант. Тим паче, що, за моїми даними, Олег Володимирович сам цього хоче, значить, і амбіції у нього великі. Вважаю, свого часу він просто недоробив. Що ж до Михайличенка, то він, мабуть, вже не тягне. Домашня гра з Грецією - це був просто жах! Чи допускаю я появу біля керма головної команди країни іноземного наставника?

Якби не було Блохіна, то, можливо, варто було б говорити про це. Нічого в поганого в приході тренера-легіонера, за великим рахунком, не бачу. Але дивиться: то нам суддів закордонних возили, зараз почнуть тренерів. Якщо рухатимемося в такому напрямі, то незабаром зовсім відійдемо від футболу.

Віктор Леоненко, екс-форвард збірної України:

- Буду радий бачити на цій посаді Юрія Калитвинцева. Не тому що він мій друг, а тому що фахівець хороший, такий, що чудово знає специфіку роботи із збірними командами. На мій погляд, як тренер Калитвинцев вже переріс рівень юнацького і молодіжного футболу. Серйозні завдання йому під силу.

Сергій Мізін, екс-півзахисник збірної України:

- При всій моїй повазі до Олексія Михайличенка, у нього, вважаю, мінімум шансів залишитися в національній команді. А на пост тренера збірної я запропонував би три варіанти: Павло Яковенко, Юрій Калитвинцев і Мирон Маркевич. На мій погляд, національну команду повинен очолювати український тренер, який знає всю нашу кухню і добре представляє можливості молодих гравців, які готуватимуться найближчі два роки до чемпіонату Європи. Ідеальною представляється кандидатура Яковенка, який успішно працює з "молодіжкою". Ну а поява іноземного фахівця може виглядати виправданою лише в тому випадку, якщо це буде наставник з топ-десятки. Але такий навряд чи до нас поїде.

Василь Кардаш, екс-півзахисник збірної України:

- Думаю, насамперед слід розглядати кандидатуру Павла Яковенка. Його робота з клубами, може, виглядає не дуже вражаюче, але з молодіжними і юнацькими збірними він показував добрі результати. Що, погодьтеся, є вагомим аргументом. Як віднесуся до іноземного тренера? Можливо, є сенс спробувати. У нас перед очима цікавий досвід - збірна Росії. І результат у них був, і гру хорошу команда показувала.

Але тут обов"язкова умова - тренер повинен бути висококласним фахівцем із значним послужним списком. Михайличенко ж, якщо він залишиться на посту, буде дуже важко працювати далі. Перш за все, з психологічної точки зору. Хоча фахівець він, безумовно, кваліфікований.

Владимир П"яних, екс-захисник "Шахтаря" 1970-1980-х, голова комітету арбітрів Донецької обласної федерації футболу:

- Над можливими кандидатурами навіть не замислювався. Але раз ФФУ завела про це мову, то проблема актуальна. З поставленим завданням тренерський штаб до кінця не справився, упущена можливість перевірити себе проти світових грандів, доведеться тішитися спарингами аж до 2012-го. Втім, наступник прийде не на порожнє місце. Не будь реальної команди, зайняла б вона хіба друге місце в непростій компанії шести збірних?

У це горнило скільки ввели молодих - Ярмаш і Кобін, Ярмоленко і Ракицький, Хачеріді і Селезньов! Шкода, останнього не випустили в "старті" проти греків.

Ще ризикнув би на вирішальні ігри привернути Олександра Рикуна, хай інколи повільного, але здатного видати шедеври, тобто зробити результат. Так, дуже спірно, як оцінили б Олексія Михайличенка, програй він плей-офф з великим числом досвідчених футболістів. Одне знаю точно: і завтра варто піднятися вище за особові симпатії і амбіції, наскільки іменитою не виглядала б фігура біля керма збірної.

За матеріалами Новая

Зараз ви читаєте новину «Футбольні фахівці розповіли про потенційних кандидатів на місце Михайличенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути