Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2009 19:58

Григорій Суркіс шукає заміну Михайличенку
5

Олексій Михайличенко, 46 років, не зміг вивести збірну України до фінальної частини Кубка світу-2010. Тому керівник українського футболу Григорій Суркіс заявив про прихід нового тренера і незабаром пообіцяв оприлюднити свою кандидатуру на цю посаду. Наступникові Михайличенка, з одного боку, буде легше: не треба проходити відбірний турнір Євро-2012. З іншого, зростає відповідальність за успішний виступ наших футболістів у фінальній частині турніру.

Суркіс має два варіанти — узяти вітчизняного або іноземного фахівця.


Наші

Павло Яковенко, 45 років

Працює головним тренером молодіжної збірної України — команда лідирує у відбірній групі Євро-2011. Має успішний досвід роботи у юнацькому футболі — 2004-го довів юнацьку збірну до півфіналу континентальної першості. Там у серії пенальті поступився іспанцям. Проте на дорослому рівні особливо похвалитися нічим — тільки вивів російські "Уралан" і "Кубань" до вищої ліги, а з "Ростовом" пропрацював один день і залишив клуб. Робить ставку на атлетичний футбол, дає високі навантаження.


Олег Блохін, 57 років

Спортивний директор одеського "Чорноморця". Показав найліпший результат як тренер вітчизняної збірної — 2006 року вивів команду до чвертьфіналу Кубка світу. Посередній тактик, зате прекрасний мотиватор, що для збірної першорядно. Пішов зі збірної два роки тому, бо Суркіс не дав контракту до 2012-го. В клубному футболі як тренер себе не виявив.


Юрій Калитвинцев, 41 рік

Очолює "Динамо-2". У серпні виграв чемпіонат Європи серед 19-річних, де показав уміння оперативно керувати командою. Працював в ужгородському "Закарпатті". Експерти відзначають тренерський талант Калитвинцева, але схиляються, що йому рано довіряти національну збірну.

Серед претендентів називаються прізвища головного тренера "Металіста" Мирона Маркевича та наставника "Арсеналу" Олександра Заварова.


Іноземці

Роберто Манчіні, 45 років,

Італія

Улітку 2008 був звільнений з "Інтера". Відтоді скучив за роботою, заявив, що готовий розглядати пропозицію з України. Прихильник обережного футболу.


Валерій Газзаєв, 56 років, Росія

Головний тренер київського "Динамо". Тому Суркісу буде легко з ним домовитися про суміщення посад. Крім того, у збірній достатньо гравців із київського клубу. Міцний тактик із сильною енергетикою. На Газзаєва претендує і збірна Росії у разі відходу Гуса Хіддінка.

Не виключено також, що Суркіс не поспішатиме з новим тренером, а зачекає до середини літа, коли закінчиться Кубок світу і кілька фахівців стануть вільними.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс шукає заміну Михайличенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути