Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 18:20

Футболісти збірної України не захотіли їхати в турне Америкою

Футболісти збірної України не захотіли їхати в турне Америкою
Футболісти збірної України з Михайлом Фоменком gazeta.ua

Національна збірна України відмовилася від участі в товариському турне Південною Америкою. Про це сьогодні на прес-конференції присвяченій презентації нової домашньої форми команди розповіли голова "УФІ" Володимир Лашкул та головний тренер синьо-жовтих України Михайло Фоменко.

"Два тижні тому ми презентували пакет товариських матчів, - каже Лашкул. - Всі вони виїзні. Нашими суперниками мали бути Венесуела, Південна Корея та Аргентина. Це турне мало пройти з 29 травня по 10 червня".

"Після закінчення чемпіонату України у гравців буде всього три тижні відпочинку, - каже Фоменко. - Потім їм потрібно готуватися до нового сезону.

Не всі футболісти погодилися їхати на інший континент. Це важкі перельоти і різка зміна клімату, - продовжує Фоменко. - Відсутність єдності вплине на мотивацію, тому користі від таких спарингів не буде. Ми попросили, щоб нам знайшли суперника на 22-23 травня. Це буде складно зробити. Навіть якщо не вдасться знайти спаринг-партнера, то ми все одно зберемося разом і зіграємо між собою, переглянемо кандидатів", - каже Михайло Іванович.

Серед потенційних суперників збірної України команда Каталонії.

"Каталонці вже три роки хочуть з нами зіграти, - пояснює Лашкул. - Але вони завжди обирають незручну дату - 30 грудня. Крім того тут ще є багато формальностей пов'язаних з тим, що потрібно брати дозволи на цей поєдинок у ФІФА та Федерації футболу Іспанії. У нас все це було, але в останній момент каталонці передумали. Зараз вони знову хочуть зіграти з Україною".

Додамо, що збірна Каталонії - це офіційна футбольна збірна автономного співтовариства Каталонія у складі Іспанії. Але ця команда не бере участі в офіційних матчах під егідою УЄФА та ФІФА. Гравці збірної Каталонії виступають за команду Іспанії. Серед них є Карлес Пуйоль, Хаві Ернандес, Серхіо Бускетс, Віктор Вальдес, Боян Кркіч та інші.

Зараз ви читаєте новину «Футболісти збірної України не захотіли їхати в турне Америкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути