понеділок, 14 листопада 2016 18:49

Футболісти "Шахтаря" кидали сніжки на тренуванні
22

Фото: Ірина КОЗЮПА

Донецький "Шахтар" розпочав підготовку до матчу чемпіонату України проти "Карпат". Після двох днів вихідних "гірники" зібралися на олімпійській базі "Святошине".

Тренування пройшло без гравців збірної України, які зараз готуються до матчу проти Сербії у Харкові. А от Микола Матвієнко та Андрій Борячук вже повернулися з розташування молодіжки після матчу проти Білорусі.

Сильний снігопад, який пройшов у Києві напередодні, не завадив команді провести тренування. Поле "заховали" під плівкою і перед тренуванням з неї зняли 20-сантиметровий шар снігу.

Перед виходом на поле гравці "Шахтаря" трохи розім'ялися грою у сніжки. Найбільша сніжка полетіла в Борячука від Даріо Срни.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека пообіцяв, що після тренування бій сніжками між гравцями продовжиться. Але це вже буде без присутності журналістів. Перші 15 хв тренування відкриті для ЗМІ.

Антураж тренування вийшов казковий: дерева присипані снігом і кучугури навколо поля. Португальський наставник оцінив красу зимового листопада.

"Це - дуже гарно. Я ще ніколи в житті такого не бачив, - каже Фонсека. - Якщо говорити про тренування, то така погода далеко не на нашу користь. Подивіться, в якому стані поле. Але ми постараємося пройти через всі ці труднощі і продовжувати звичайний тренувальний процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не маємо права скаржитися, коли така ситуація в країні" - Дуляй

Ми добре знаємо "Карпати". Ця команда створила нам деякі труднощі у першому колі. Зустріч буде серйозною. Зараз величезна кількість гравців "Шахтаря" перебувають у збірній. Проводимо загальний підготовчий процес із футболістами, які є. Вже після повернення збірників зробимо акцент на певних деталях".

12 листопада збірна України перемогла Фінляндію у матчі кваліфікації Кубка світу-2018 з рахунком 1:0. Після матчу Андрій Шевченко говорив про втому футболістів.

"Я повністю згоден з Шевченком. Через величезну кількість матчів у нас немає часу на відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" зіграє з "Карпатами" у Харкові

Хочу висловити прохання або пропозицію. Неможливо грати, коли матчі йдуть через кожні 48 годин. Футболісту мало одного дня для відновлення після важкої зустрічі. Я хотів би попросити на майбутнє, щоб додавали ще один день у турі. Наприклад, граємо у четвер - наступний поєдинок у понеділок. Зараз гравці втомлюються".

Наставник збірної Фінляндії Ханс Бакке не втомлювався виділяти у збірній України Тараса Степаненка.

"Дуже приємно, що наставник збірної Фінляндії виділив нашого гравця. Це означає, що Степаненко добре працює і показує себе. Але це мене не дивує. Тарас - дуже важливий футболіст для "Шахтаря" і збірної України. Сподіваюся, він продовжить прогресувати".

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Захисник Марсіо Азеведо підтвердив, що повністю відновився від травми й готовий вийти на поле.

"Зараз все залежить лише від тренера", - каже бразилець.

Не обійшлося без питання про погоду.

"Сьогодні дійсно дуже холодно. Я в Україні вже досить давно, але досі важко звикнути до такої погоди", - сміється Азеведо.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Воротар Микита Шевченко також підтвердив, що не має проблем зі здоров'ям, а також розповів про конкуренцію з Андрієм П'ятовим.

"Ви ж розумієте, який у мене конкурент. З іншого боку, робота поруч із П'ятовим дозволяє додавати і набиратися досвіду. Я продовжую працювати, а рішення приймає тренер".

Поєдинок "Шахтар" - "Карпати" відбудеться 19 листопада у Харкові. Початок о 17:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібні ці 3 очки": бомбардир "Карпат" про матч із "Шахтарем"

Зараз ви читаєте новину «Футболісти "Шахтаря" кидали сніжки на тренуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути