пʼятниця, 29 вересня 2017 15:46

Футбол - проста річ, хлопці. Безглуздо його ускладнювати - наставник "Ювентуса"

Футбол - проста річ, хлопці. Безглуздо його ускладнювати - наставник "Ювентуса"
"Я не той, хто витрачає 26 годин, роздумуючи про матч" - Массіміліано Аллегрі

Головний тренер "Ювентуса" Массіміліано Аллеґрі дав інтерв'ю GQ, де розповів про свою роботу.

"Я не той, хто витрачає 26 годин, роздумуючи про матч. Я завжди кажу, що існують навчені тренери та тренери від природи. Я тренер від природи. Я не дивлюся відео година за годиною. Я дивлюся тільки те, в чому маю потребу. І за чверть години я розумію те, що я хочу зрозуміти. Якщо я витрачу день на перегляд відео, то до його кінця я нічого не зрозумію.

Футбол - проста річ, хлопці. Безглуздо його ускладнювати, він простий. На полі ви повинні робити протилежне тому, що робить суперник. Якщо ваш суперник рухається вперед, ви повинні відійти назад. Якщо ви відходите назад, то я йду вперед. Кінець. Люди ускладнюють все.

Психологічний аспект дає 80 відсотків від виступу футболіста. Я багато зараз делегую своєму штабові - фізичну підготовку, технічну і так далі. Я вступаю в роботу на головному тренуванні, працюю з кожним футболістом окремо, щоб зрозуміти, коли він готовий показати себе, коли йому варто відпочити. Зрештою, все це молоді хлопці, кожен з них потребує похвали і серйозності. Але в різний час відбуваються різні ситуації", - сказав Аллеґрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я скалка в дупі від природи": банкір, який домігся успіху з "Наполі"

Тренерська кар'єра Массіміліано Аллеґрі почалася в його останньому "ігровому" клубі - "Альянезе". 2004 року він став наставником клубу СПАЛ. З 2005-го по 2008 рік очолював "Гроссето" і "Сассуоло". З останнім 2008-го вийшов у серію B і виграв Суперкубок серії C.

Того ж року був призначений головним тренером "Кальярі", в якому пропрацював два сезони. Але результати "остров'ян" були невисокі: 9 місце в сезоні 2008/09 і 16 в сезоні 2009/10. 25 червня 2010-го офіційно став новим тренером "Мілана", підписавши контракт до 2012 року. 16 липня 2014-го Аллеґрі призначили головним тренером "Ювентуса".

З "Міланом" наставник виграв чемпіонат і Суперкубок Італії. З "Ювентусом" Аллеґрі тричі поспіль завойовував золоті медалі серії А і тричі здобував Кубок Італії. Також тренер двічі виводив команду в фінал Ліги чемпіонів, але обидва рази програв.

Зараз ви читаєте новину «Футбол - проста річ, хлопці. Безглуздо його ускладнювати - наставник "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути