пʼятниця, 12 липня 2019 11:09

Франція розгромила Бразилію в фіналі Кубка світу

Франція розгромила Бразилію в фіналі Кубка світу
Зідан забиває перший м'яч у ворота Бразилії

12 липня 1998-го на стадіоні "Сен-Дені" у Франції грали фінальний матч Кубка світу. Зустрічалися господарі турніру збірна Франції та визнані фаворити – бразильці.

Обидві команди легко вийшли із групи. А далі французи забуксували. У 1/8 фіналу вони лише у додатковий час здолали Парагвай завдяки "золотому" голу. У чвертьфіналі з італійцями взагалі зіграли внічию 0:0 і перемогли лише в серії пенальті.

Бразилія грала впевненіше. Чотириразові на той час чемпіони світу розгромили неслабку збірну Чилі з Саласом і Саморано в атаці – 4:1. У чвертьфіналі бразильці змусили скласти зброю збірну Данії з братами Лаудрупами – 3:2.

У півфіналі Бразилія, в якій виблискував Роналдо, була у трьох хвилинах від перемоги над Голландією, але точний удар Патріка Клюйверта на 87 хвилині відклав справу до пенальті. У серії 11-метрових точнішими були саме тетракампеони.

Французи у півфіналі обіграли сенсаційну збірну Хорватії – 2:1

Бразильці навіть не хотіли ставити Роналдо до складу, але в останню мить передумали

Перед фіналом усі віддавали перевагу Бразилії. Але мало хто знав про незрозумілий напад невідомої хвороби, який у день фіналу скрутив Роналдо. Бразильці навіть не хотіли ставити його до складу, але в останню мить передумали.

Утім, це їм не помогло. Південноамериканці діяли в'яло, безініціативно. Натомість виблискував Зінедін Зідан. Він відкрив рахунок ударом головою після кутового з правого флангу. Згодом аналогічний удар вдався Зізу після подачі з лівого флангу – 2:0.

У другому таймі арбітр вилучив захисника Франції Марселя Десайї. Бразильці пішли в атаку й наразилися на контрвипад, який завершив Емануель Петі – 3:0.

Після такого відігруватися вже було некоректно – Франція уперше в історії стала чемпіоном світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина розтрощила Бразилію в півфіналі Кубка світу

Свій успіх французи повторять аж за 20 років, коли у фіналі кубка світу 2018-го обіграють старих знайомих – збірну Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Франція розгромила Бразилію в фіналі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути