Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2019 11:09

Німеччина розтрощила Бразилію в півфіналі Кубка світу

Німеччина розтрощила Бразилію в півфіналі Кубка світу
Бразильці пережили важку ніч

8 липня 2014-го в Белу-Орізонті грали перший півфінальний матч Кубка світу. Зійшлися фаворити першості – Бразилія приймала Німеччину.

Збірна Бразилії була однією з небагатьох команд, із якими німці мали від'ємну статистику. Господарі чекали на продовження традицій. Нікого не насторожувало, що збірна Бразилії найкращу гру на турнірі зіграла в першому матчі проти Хорватії.

У 1/8 фіналу господарі Кубка світу лише за допомогою серії пенальті змогли обіграти Чилі.

Німці, натомість, мали команду, яка була готова до злету. Вони легко виграли групу, а в стадії плей-оф жодного разу не довели справу до пенальті.

Ніхто не вірив своїм очам

У будь-якому разі всі очікували на вперту боротьбу, а не побиття немовлят. Бразильці протрималися 10 хв. Потім їхня оборона розвалилася. До 29 хв. німці встигли відвантажити пентакампеонам 5 м'ячів. І якщо перші 2 коментатори різних країн супроводжували криками й емоційним обговоренням, то далі всі почали гадати, коли ж німці зупиняться.

У збірної ФРН виходило все – вони вигравали боротьбу, розігрували чіткі комбінації, які завершувалися невідпорними ударами. У Бразилії все валилося з рук і ніг – почалися безглузді помилки й втрати. Ніхто не вірив своїм очам. Здавалося, що це сон – для одних щасливий, для інших – жахіття.

Перший тайм закінчився із рахунком – 0:5. Глядачі на стадіоні заливалися сльозами. Вони не вірили, що їхню казку поламають так брутально і жорстоко.

У другому таймі побиття тривало. Шюррле довів рахунок спочатку до сухого – 0:6, а потім і до непристойного – 0:7. І лише на 90-й хв. Оскару вдалося "розмочити" рахунок – 1:7 – найвидатніша перемога німців, найганебніша поразка Бразилії.

"Це жахлива поразка, це катастрофа, – підсумував бразильський тренер Луїс-Феліпе Сколарі. – За 3 хвилини німці забили нам 3 м'ячі. Після першого ми втратили концентрацію й не зуміли зібратися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Бастен забив диво-гол у ворота Дасаєва

Оговтатися Бразилія не зуміла. У матчі за 3-є місце на господарів чекала ще одна болюча поразка – 0:3 від Нідерландів. Натомість німці виграли фінал в надто обережної Аргентини – 1:0 і вчетверте в історії стали чемпіонами світу.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина розтрощила Бразилію в півфіналі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути