пʼятниця, 07 квітня 2017 20:46

Фонсека прокоментував скандальний матч Кубка України і схему з трьома захисниками

Фонсека прокоментував скандальний матч Кубка України і схему з трьома захисниками
"Фотографії газону надрукували в одному португальському журналі" - Паулу Фонсека shakhtar.com

Донецький "Шахтар" не гратиме за схемою з трьома центральними захисниками. Про це сьогодні заявив наставник "гірників" Паулу Фонсека під час зустрічі з журналістами на відкритому тренуванні команди на базі "Святошин".

Зараз така формація набирає популярності в Україні. Зокрема, київське "Динамо" та луганська "Зоря" зіграли так в останніх матчах прем'єр-ліги.

"Мені подобається більш атакувальний футбол. Якщо ми подивимося на українські та європейські команди, які грають з трьома центральними захисниками, то вони стають сильнішими у захисті, але зникає ризик в атаці, який так потрібен нашій команді. Я не прихильник такого футболу.

Навіть якщо вносити такі зміни у гру команди, то це не може відбутися по клацанню пальців. Потрібно багато часу, щоб команда звикла до нової гри.

Можна подивитися на "Челсі" та команди в інших чемпіонатах. Всі міняються. Так, є нові тенденції, але ми повинні дотримуватися своїх принципів футболу.

Це так, як і з модою. Якщо цього року модними стануть сорочки у смужку, то їх усі одягатимуть. Це не критика. Це тенденції".

5 квітня матч півфіналу Кубка України "Полтава" - "Шахтар" скасували через погану якість газону на стадіоні "Локомотив". Гра не відбулася вже вдруге.

"Матч, який не існує. Ми хотіли грати, але щоб поле дозволяло показати елементарний футбол. З тим газоном — це практично нереально зробити. Зростає ризик травм. Також це дуже погано для іміджу та картинки клубів. Уявіть, що хтось закордоном дивиться цей матч. І що вони подумають про наш чемпіонат і Кубок?

Зізнаюся, що фотографії газону надрукували в одному португальському журналі. І коментарі були не найкращими. Я розумію, що в Україні холодні зими і важко доглядати за полем. Але минулого тижня ми зіграли на чудовому полі. Тобто, можна мати хороший газон. Зима у жодному випадку не може бути виправданням.

Ініціатива Андрія Шевченка зібрати всіх тренерів прем'єр-ліги — це дуже хороша ідея. Було б добре обговорити не лише формат чемпіонату, але й інші зміни, які допоможуть українському футболу стати краще".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонсека висловився щодо формату прем'єр-ліги

У неділю "Шахтар" зіграє у Харкові проти "Чорноморця". Матч розпочнеться о 17:00.

"Чорноморець" - це сильний суперник. Коли команда з м'ячем, то вона може створити нам проблеми на полі. Проти нас і в матчі з "Динамо" одесити грали з трьома центральними захисниками. Ми поважаємо суперника і знаємо, що "Чорноморець" - це одна з найкращих команд в чемпіонаті України.

Нам важливо перемагати. Зрозуміло, що з кожним матчем нам стає все важче, а суперники зустрічаються все сильніші. Тим не менше, я не проти вигравати матчі, навіть якщо ми пропускаємо першими, як це траплялося у весняній частині сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога в матчах з великими командами — це питання одного метра": як працює аналітика в "Шахтарі"

Практично всі команди, які грають проти "Шахтаря", повністю закриваються у захисті і діють практично у 30 метрах від своїх воріт. Це ускладнює нам завдання. Я не хвилююся через те, що ми не перемагаємо з розгромними рахунками. Головне, що ми виграємо матчі".

"Шахтар" після 23 турів прем'єр-ліги випереджає "Динамо" на 14 очок.

Зараз ви читаєте новину «Фонсека прокоментував скандальний матч Кубка України і схему з трьома захисниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути