Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 13:43

Фінал Євро-2012 можуть перенести з Києва в інше місто з вини німців

Фінал Євро-2012 можуть перенести з Києва в інше місто з вини німців
Проведення фіналу Євро-2012 на НСК "Олімпійський" знаходиться під загрозою зриву.

Віце-президент Федерації футболу України Борис Воскресенський, який відповідає за підготовку футбольних арен до чемпіонату Європи сказав:

- Національний спорткомплекс "Олімпійський" в заявці значиться як арена для проведення фінального матчу Євро-2012, з гарантіями президента і прем"єра, так що перенесення фіналу кудись виключене. Другий стадіон Києву потрібний, але фінал на ньому проводитися не буде однозначно.

За словами віце-президента ФФУ, "біда "Олімпійського" не тільки в будівництві перед ним - і проект стадіону не затверджений. Німецька фірма Hochtief провела передпроектні роботи, а проект - у стадії узгодження.

- Проблема в тому, що ця фірма пропонує нам здати стадіон в третьому кварталі 2011 року, в той час, як по нормах УЄФА на стадіоні, призначеному для чемпіонату Європи, за два роки до відкриття чемпіонату повинен бути проведений перший матч. Тобто в червні 2010-го. Зрозуміло, це нас не влаштовує, і ми ведемо складні переговори з Hochtief. Але ми повинні відстоювати свої позиції, якщо не хочемо провести Євро-2012 в Італії або Німеччині. Тим більше, поки інші фірми свої пропозиції не надали, - заявив Воскресенський.

Компанія Hochtief є найбільшим забудовником Німеччини. Вона  вже виконує роботи в Україні в рамках підготовки країни до Євро-2012. Зокрема, завершує проект вартістю в 40 мільйонів євро по будівництву стадіону на 31 тисяча місць в Дніпропетровську.

"Ua-football"

Зараз ви читаєте новину «Фінал Євро-2012 можуть перенести з Києва в інше місто з вини німців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути