вівторок, 22 грудня 2009 08:20

ФІФА визнала Мессі найкращим футболістом світу

ФІФА визнала Мессі найкращим футболістом світу

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) 21 грудня на урочистій церемонії в Цюріху оголосила аргентинського нападника Ліонеля Мессі найкращим гравцем 2009 року.

За результатами голосування головних тренерів і капітанів національних збірних Мессі набрав 1073 очки і став першим аргентинцем, який отримав "Діамантовий м"яч".

Як повідомляє іспанське видання Marca, інші претенденти на звання найкращого гравця (Кріштіану Роналду, Хаві, Андрес Іньєста та Кака) в сумі отримали 872 очки - на другому місці після Мессі з 352 очками виявився минулорічний володар титулу найкращого гравця Роналду. Хаві і Кака набрали приблизно однакову кількість очок (190 і 196 відповідно), в той час як Іньєста отримав 134 очки.

На початку грудня журнал France Football присудив Мессі "Золотий м"яч", причому аргентинець встановив рекорд, набравши в голосуванні 473 очки з 480 можливих. Таким чином, нападник збірної Аргентини та іспанської "Барселони" в 2009 році повторив торішній "дубль" Кріштіану Роналду, ставши володарем двох найпрестижніших індивідуальних нагород у футболі.

Минулий сезон став для "Барселони" одним з найуспішніших в історії клубу: каталонці виграли всі шість турнірів, в яких брали участь, в тому числі Чемпіонат Іспанії, Кубок і Суперкубок Іспанії, Лігу чемпіонів УЄФА, Суперкубок УЄФА і клубний чемпіонат світу.

На церемонії в Цюріху ФІФА також оголосила найкращу футболістку світу - нею стала уродженка Бразилії Марта, яка виступає за північноамериканський клуб "Лос-Анджелес Сол". Крім того, був названий лауреат нової премії імені Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол року. Ця премія була заснована в 2009 році, а її першим володарем, за результатами голосування відвідувачів сайту ФІФА, став Кріштіану Роналду за гол, забитий у ворта "Порту" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «ФІФА визнала Мессі найкращим футболістом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути