понеділок, 21 грудня 2009 20:12

"Барселона" виграла клубний чемпіонат світу

Автор: фото: REUTERS/Fahad Shadeed
  ”Барселона” святкує здобуття шостого титулу протягом року. Крайній ліворуч стоїть Дмитро Чигринський
”Барселона” святкує здобуття шостого титулу протягом року. Крайній ліворуч стоїть Дмитро Чигринський

Дмитро Чигринський, 23 роки, виграв клубний чемпіонат світу з футболу. Його "Барселона" минулої суботи у фінальному матчі турніру перемогла аргентинський "Естудіантес" — 2:1. Чигринський, щоправда, не грав ні у цьому поєдинку, ні у півфіналі проти мексиканського "Атланте".

"Барселона" щоразу пропускала першою, проте зуміла відігратися. Героєм став 22-річний форвард каталонців Педро, який у вирішальному матчі турніру забив на 89-й хв. Гол дозволив "Барсі" зрівняти рахунок, а у додатковий час відзначився Мессі.

— "Естудіантес" сподобався, — каже "ГПУ" заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 53 роки. — Команда не часто, але вміло колола суперника контратаками. Одна з них привела до голу. Мессі не надто рівно провів матч, вибухаючи епізодами. "Барсі" допомогла наявність швидких гравців — Педро, Жеффрена, які на флангах розірвали організовану оборону суперника. Прекрасно гру аргентинців вів 34-річний Верон — тільки під кінець утомився, та ще ушкодження зазнав.

Педро став єдиним гравцем, який забивав у шести турнірах сезону — Лізі чемпіонів, чемпіонаті, Кубка та суперкубка Іспанії, суперкубка УЄФА та клубному чемпіонаті світу.

"Барселона" 2009 року виграла усі турніри, в яких брала участь. Її гравець Ліонель Мессі став найкращим футболістом року.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" виграла клубний чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути