Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 12:05

ФІФА відсторонила від роботи торговців голосами

ФІФА відсторонила від роботи торговців голосами

Комітет з етики ФІФА ухвалив рішення про тимчасове відсторонення від обов'язків членів виконкому організації Амоса Адаму і Рейнальдо Темарії у зв'язку з підозрами в продажі своїх голосів на виборах місця проведення чемпіонату світу 2018 року.

Як повідомляє офіційний сайт ФІФА, також від виконання свої обов'язків також були відсторонені чиновники ФІФА Слім Алула, Амаду Діакіте, Ахонгалу Фусімалохі і Ісмаїл Бхамджі.

"Рішення про тимчасове відсторонення цих чиновників повністю легітимно і оскарженню не підлягає. Вивчивши надані матеріали, ми вважаємо за доцільне піти саме на ці тимчасові заходи. Для нас важливо дати зрозуміти: усі зусилля на захист такого найважливішого процесу, як визначення майбутніх господарів чемпіонату світу, будуть включені, і ніякого поблажливості до порушників кодексу етики не буде", - сказав голова комітету з етики Клаудіо Сульсер.

Звинувачення на адресу Адаму, що представляє Нігерію, і Темарі з Таїті вперше були озвучені британською газетою "Sunday Times". Журналістам видання вдалося домовитися з чиновниками про те, що вони підтримають заявку США на проведення світової першості за грошову винагороду.

Тим часом вже зараз стало очевидним, що Чемпіонат світу 2018 року відбудеться в одній з європейських країн. На проведення турніру в числі інших претендують Англія і Росія. Крім того, подано дві спільні заявки - від Іспанії і Португалії, а також від Голландії та Бельгії.

США, єдина з неєвропейських країн- претендентів, що залишалися в списку, вибули з гонки минулої п'ятниці. Раніше те ж саме зробила Австралія. Обидві ці країни мають намір сконцентрувати зусилля на ЧС-2022. За право прийняти Чемпіонат світу 2022 року також борються Катар, Австралія, Японія і Південна Корея.

Остаточне рішення про те, яка країна прийме чемпіонати світу 2018 і 2022 років буде прийнято 2 грудня цього року виконавчим комітетом ФІФА, до якого входять 24 особи.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «ФІФА відсторонила від роботи торговців голосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути