середа, 27 листопада 2013 17:06

ФІФА оштрафувала ФФУ і дозволила "Арені Львів" приймати матчі кваліфікації Євро-2016

ФІФА оштрафувала ФФУ і дозволила "Арені Львів" приймати матчі кваліфікації Євро-2016
Львів побачить кваліфікацію Євро-2016. Фото: sport-xl.net

Апеляційний комітет ФІФА відхилив протест ФФУ на раніше накладені на неї санкції. Перший домашній матч кваліфікації до ЧС-2018 збірна України проведе за порожніх трибун.

Таке рішення ухвалив Апеляційний комітет ФІФА, який розглянув апеляцію Федерації футболу України, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Стадіон "Арена Львів", який раніше був дискваліфікований на п'ять років, дискваліфікований на всі відбіркові матчі ЧС-2018. Але при цьому арена зможе приймати товариські поєдинки національної збірної і кваліфікаційні поєдинки Євро-2016.

ФІФА також оштрафувала ФФУ на 45 тисяч євро, попередивши про більш серйозні санкції в разі повторення подібних інцидентів.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА наклала санкції на Україну у зв'язку з проявами расизму і нацизму, зафіксованими на "Арені Львів". Зокрема, збірну України зобов'язали провести без глядачів кваліфікаційний матч ЧС-2014 проти Польщі і дискваліфікували на п'ять років "Арену Львів".

Незабаром президент ФФУ Анатолій Коньков разом з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом подали апеляцію, завдяки якій ФІФА призупинила своє рішення і пустила глядачів на матч у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА оштрафувала ФФУ і дозволила "Арені Львів" приймати матчі кваліфікації Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути