четвер, 03 березня 2011 18:13

ФІФА і УЄФА дали України 30 днів, щоб остаточно врегулювати конфлікт у ФФУ

ФІФА і УЄФА дали України 30 днів, щоб остаточно врегулювати конфлікт у ФФУ

УЄФА і ФІФА просять Федерацію футболу України протягом 30 днів надіслати підтвердження від керівних органів федерації про припинення будь-якої діяльності по відставці Григорія Суркіса.

"20 членів (ФФУ - ІФ) до цих пір не повністю виконали вимоги, викладені в листі ФІФА від 24 січня 2011 року. Зокрема, ми просили вас надати нам підтвердження від уповноважених керівних членів ФФУ щодо виконання цими членами вимоги припинити будь-яку діяльність, спрямовану на організацію виборів до завершення терміну повноважень керівництва ФФУ в 2012 році", - говориться в листі від представників УЄФА і ФІФА, яке цитує сайт ФФУ.

Для завершення збору документів українській стороні дають 30 днів.

При цьому в документі зазначається: "Здається, що ситуація рухається в напрямку об'єднання футбольної сім'ї у вашій країні".

Управління інформполітики ФФУ також оприлюднило перелік 20-ти колективних членів ФФУ, які ще не оформили ці документи: Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська обласні федерації футболу, федерації футболу Закарпаття, Волині та Севастополя, республіканська федерація футболу Криму, спортивні товариства "Колос" і "Спартак", профспілкове товариство "Україна", професійна футбольна ліга, асоціація пляжного футболу, ДЮФЛ, прем'єр-ліга.

Як повідомлялося, ряд колективних членів ФФУ ініціювали проведення позачергового конгресу для розгляду питання про зміну керівництва федерації.

В УЄФА і ФІФА висловили обурення у зв'язку з можливою достроковою зміною президента ФФУ Григорія Суркіса і заявили, що мають у своєму розпорядженні факти тиску з боку представників влади на членів виконкому федерації. Виконком УЄФА направив лист у ФФУ з вимогою прийняти "необхідні конкретні заходи та надати відповідне підтвердження, що даний процес припинений". В іншому випадку Україна може втратити право на проведення Євро-2012.

Президент Віктор Янукович закликав учасників конфлікту навколо ситуації у Федерації футболу України (ФФУ) "накласти мораторій на з'ясування відносин" в період підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року".

Зараз ви читаєте новину «ФІФА і УЄФА дали України 30 днів, щоб остаточно врегулювати конфлікт у ФФУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути