неділя, 16 липня 2017 23:43

Фестивальне кіно: як "Шахтар" виграв Суперкубок України
13

Суперкубок України увосьме у своїй історії завоював «Шахтар»
Фото: shakhtar.com
Суперкубок України увосьме у своїй історії завоював «Шахтар»
Суперкубок України увосьме у своїй історії завоював «Шахтар»
Суперкубок України увосьме у своїй історії завоював «Шахтар»
Суперкубок України увосьме у своїй історії завоював «Шахтар»

Радісний воротар донецького "Шахтаря" Андрій П'ятов фотографується і роздає автографи після виграного в київського "Динамо" Суперкубка України. Журналісти, фанати, яким вдалося пройти у мікст-зону, і навіть охоронці не почули відмови від футболіста.

"Петарди? Дякую, все добре. І зовсім не було страшно", - широко усміхається П'ятов. Говорить без будь-якої образи чи злості у бік фанатів.

Бернард виходить з роздягальні з трофеєм в руках. Фото із зіркою команди і Суперкубком — це великий успіх і гарантована велика кількість лайків у соцмережах. Але пощастило лише кільком дуже настирливим хлопцям.

Відомий меломан Тайсон наспівував "Остановите, Вите надо выйти" групи "Estradarada".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" обіграв "Динамо" в першому матчі сезону

Гравці "Динамо" були не надто налаштовані на розмови з журналістами. Прокоментувати гру у мікст-зоні зупинився капітан Андрій Ярмоленко. 20-річний Володимир Шепелєв нічого не сказав, але вийшов з роздягальні зі сльозами на очах. І це навіть показовіше за слова.

"Господин Хацкевич, вы не хотите подать в отставку?" - кричить у відкрите вікно конференц-залу стадіону "Чорноморець" один із вболівальників.

"Верните Реброва!" - додає ще один фанат. Вимова видає наявність у крові алкоголю в обох.

Олександр Хацкевич посміхається: "Приди сюда – поговорим". І продовжує прес-конференцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич відреагував на поразку "Динамо" в Суперкубку України

Мабуть, не таке білорус хотів почути після свого першого офіційного матчу в "Динамо". Але поразка від "Шахтаря" з рахунком 0:2 і якість гри породила заголовки у ЗМІ в стилі "Все очень плохо" та апокаліптичні прогнози щодо Ліги чемпіонів.

Не варто по одному матчу на старті сезону робити глобальні висновки. Так само, як не варто очікувати від теперішнього "Динамо" подвигів. Дива не буде. Ми не у голлівудському фільмі.

До речі, 14 липня, напередодні матчу "Шахтар" - "Динамо" в Одесі стартував Міжнародний одеський кінофестиваль. Суперкубок можна було включати в його програму. Гра вийшла дуже кінематографічною з багатьма сюжетними лініями. А почалося все ще із відмови Жабченка судити гру і його заміни на Труханова.

Мабуть, ніхто не хотів би в суботній вечір опинитися на його місці. "Шахтар" - "Динамо", це саме по собі гостросюжетне кіно. А тут вийшов справжній бойовик.

Люди, які вперше потрапили на матч, точно були під великим враженням. Тепер вони розповідатимуть знайомим, що на стадіоні фанати ледь не спалили футболістів.

Гравець "Динамо" Микола Морозюк хотів вибити файєр з поля, але перестарався із силою удару і він полетів у вболівальників на трибуні. На щастя, ніхто не постраждав. Але після цього епізоду футбол остаточно відійшов на другий план.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Шахтаря" побажав "Динамо" успіху в матчі з "Янг Бойз"

Труханов кілька разів зупиняв гру, але футболісти дограли до фінального свистка. А потім була церемонія нагородження. Наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека у минулому сезоні програв "Динамо" Суперкубок України. Тепер він додав цей трофей до чемпіонства і Кубка України.

Після матчу португалець жартує, що можна було б зняти короткометражку про його роботу в "Шахтарі".

Сьогодні стартував перший тур чемпіонату України. "Шахтар" і "Динамо" зіграють знову вже 22 липня. Матч пройде у Харкові на стадіоні "Металіст" (прямий ефір на каналі "Україна"). Подивимося, яке кіно покажуть команди в рамках прем'єр-ліги.

Зараз ви читаєте новину «Фестивальне кіно: як "Шахтар" виграв Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути