пʼятниця, 14 серпня 2009 13:10

Фани "Зеніта" влаштували Адвокату королівські проводи

Фани "Зеніта" влаштували Адвокату королівські проводи

Фанати пітерського "Зеніту" провели екс-тренера клубу Діка Адвоката, який напередодні розірвав контракт з командою, в петербурзькому аеропорту "Пулково-1" піснями, банероми з подяками, салютом.

У четвер "Зеніт" офіційно розірвав контракт з голландським фахівцем, який був відправлений у відставку 10 серпня після серії невдач в матчах чемпіонату Росії. Договір Адвоката з клубом був розрахований до кінця року.

Близько сотні фанатів зібралася в аеропорту за дві години до вильоту Адвоката. Вони розвісили на пандусі аеропорту майже 100-метрову білу розтяжку з оранжевими смугами (традиційний колір Нідерландів) і з синім написом голландською: "Dank U, General" (спасибі, генерале).

Багато вболівальників було одягнено в оранжеві футболки, а також тримали в руках повітряні кулі цього кольору.

Адвокат під"їхав до аеропорту за 40 хвилин до вильоту, і у цей момент фанати влаштували салют в його честь. Тренер підійшов до вболівальників, які заспівали спеціально розучену пісню, присвячену йому, а також гімн команди "Місто над вільною Невою". Фанати подарували фахівцеві букет синьо-біло-блакитних квітів. Деяким уболівальникам вдалося навіть обнятися з ним.

Через 10 хвилин Адвокат пройшов в будівлю терміналу. Після цього фанати продекламували кричалки, дружно пробили кулі і розійшлися.

Адвокат очолив "Зеніт" у 2006 році, змінивши біля керма команди чеха Властіміла Петржелу. У 2007-му пітерці вперше стали чемпіонами Росії, а роком пізніше завоювали Суперкубок Росії, Кубок і Суперкубок УЄФА.

За матеріалами РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Фани "Зеніта" влаштували Адвокату королівські проводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути