вівторок, 09 вересня 2008 09:35

Фани "Бешикташа" обожнюють Луческу

Про всенародну любов турків до румунського наставника "гірників" час складати легенди. З тих пір, як у 2003 році тодішній тренер "Бешикташа" Луческу привів команду до "золота" турецького чемпіонату, Мірча став тут культовою особою. Тому кожен візит Містера до Туреччини перетворюється на національне свято - особливо якщо це матч "Шахтаря" з "Бешикташем".

Донецькі гравці вирішили скористатися паузою в календарі змагань, пов"язаною з матчами збірних, і зіграти в Стамбулі "товарняк" з одним з місцевих клубів.

До приїзду Лучеську турки підготували справжнє шоу. Не мало не багато вони розписали фанатам ролі та поставили спектакль за участю всіх трибун стадіону "Іненю"! За декілька хвилин до появи Мірчи центральний сектор по команді почав кричати: "I lo-о-veyou, Luche! I lo-о-veyou, Luche!". Далі слідував текст, загальний сенс якого зводився до наступного: "Ми тебе любимо, ти кращий в світі тренер, а "Бешикташ" - краща в світі команда!" При цьому ультрас умовно розділилися на два табори та візуально розмовляли один з одним - жестами та словами.

Втім, це була тільки розминка. Головне ж дійство почалося, коли на виході з роздягалень показався Лучеську. Миттю сектор ультрас піднявся та в єдиному пориві обернувся до найближчої трибуни. Під музику, що грала, почалася перша дія п"єси - діалог разом з синхронним співом. Утрас "висловилися", і вже через секунду з сусіднього сектора послідувала відповідь, що точнісінько відображає їх жести та слова! Мить тиші - і в гру вступає наступна трибуна.

Декілька хвилин в перекличці був задіяний вже весь стадіон. "Відірвавшись" на повну котушку, турки закінчили шоу все тією ж фразою - "I loveyou, Luche!" і... кинулися до Луческу, потискуючи та навіть цілуючи йому руки!

Не встиг Мірча привітати фанатів, як до нього підійшли колишні підопічні, футболісти "Бешикташа". Гравці, правда, були стриманіші в емоціях - все ж Луческу тепер тренує їх суперника. Втім, тепле відношення до тренера "гірників" ніяк не відбилося на стилі гри "Бешикташа" - турки впевнено виграли 2:0!

Втім, виправдання "Шахтареві" є: основа команди зараз викликана в національні збірні або травмована. Тому до Туреччини Луческу взяв всього 16 футболістів, включаючи декількох гравців дубля.

Отже у воротах стояв вже призабутий вболівальниками Юрій Вірт, а капітанську пов"язку надів Брандау. Однак відрізнився Фернандіньо, який, заробивши дві жовті картки, відправився відпочивати вже через півгодини після початку матчу. А "Бешикташ"? "Бешикташ" перед грою в Кубку УЄФА з харківським "Металістом" (пройде 18 вересня) непогано потренувався на "Шахтарі".

"Террикон"

Зараз ви читаєте новину «Фани "Бешикташа" обожнюють Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути