понеділок, 19 квітня 2021 09:01

Європейські клуби офіційно оголосили про створення Суперліги

Європейські клуби офіційно оголосили про створення Суперліги
Флорентіно Перес став першим керівником Суперліги. Фото: REUTERS

12 клубів європейського футболу офіційно оголосили про створення нової Європейської Суперліги (ESL).

До переліку засновників увійшли 6 клубів Прем'єр-ліги: "Арсенал", "Челсі", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед" і "Тоттенхем". До них приєдналися 3 іспанських команди: "Реал", "Атлетіко", "Барселона", а також 3 італійських колективи: "Інтер", "Мілан", "Ювентус". Планується, що до ліги приєднаються ще 3 клуби, повідомив журналіст Роб Харріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА зробила офіційну заяву щодо створення Суперліги

Водночас команди й далі змагатимуться у своїх національних лігах. Клуби планують грати посеред тижня. Старт турніру запланований на серпень 2021 року.

Головою турніру призначений президент мадридського "Реала" Флорентіно Перес. Власники "Ювентуса" й "Ман Юнайтед" Андреа Аньєллі та Джоел Глейзер будуть його заступниками.

Суперліга складатиметься з 20 команд. Буде 15 постійних учасників і 5 клубів, які зможуть завдяки кваліфікації грати в турнірі. Команди будуть розділені на 2 групи по десять клубів. Вони проводитимуть матчі посеред тижня. 3 кращі клуби кожної групи пройдуть у раунд плейоф, а 4-5 команди з різних груп зіграють стикові матчі за право грати в плейоф. Переможці в чвертьфіналах і півфіналах визначатимуться за результатами двох ігор, а фінал Суперліги проводитиметься на нейтральному полі.

Зараз ви читаєте новину «Європейські клуби офіційно оголосили про створення Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути