Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2009 13:29

Євро-2012 пройде в чотирьох містах України

Євро-2012 пройде в чотирьох містах України

Виконавчий комітет УЄФА затвердив чотири українські міста - Київ, Донецьк, Харків та Львів - господарями Євро-2012.

Ключовим питанням, яке переконало членів Виконкому УЄФА стало виділення урядом України додаткових коштів на підготовку до чемпіонату.

"Якби українська влада не прийняла цього рішення, Україна могла б бути позбавлена права на організацію чемпіонату", - сказав президент УЄФА Мішель Платіні.

Таким чином, чемпіонат Європи-2012 відбудеться у Києві, Донецьку, Львові, Харкові (Україна) та Варшаві, Гданську, Познані та Вроцлаві (Польща).

Євро-2012 року стане 14-м чемпіонатом Європи з футболу, футбольним турніром для європейських країн, що проводиться раз на чотири роки під егідою УЄФА. Турнір почнеться 9 червня 2012 року і завершиться 1 липня 2012 року. Відкриття чемпіонату відбудеться у Варшаві, а фінал - в Києві.

Це буде третій турнір в історії європейської національної футбольної першості, господарями якого є дві країни. Першим став чемпіонат Європи 2000 року, проведений в Бельгії і Нідерландах, другим чемпіонат Європи 2008 року, проведений в Австрії і Швейцарії.

У турнірі візьмуть участь 16 збірних. Україна і Польща автоматично кваліфікуються як країни-організатори. Решту 14 збірних будуть визначені на основі матчів відбірного турніру, який почнеться у вересні 2010 року. Його жеребкування пройде 7 лютого 2010 року у Варшаві, проте формат турніру вже відомий.

У відбірному турнірі всі збірні будуть розбиті на 9 груп: 6 груп по 6 команд і ще 3 групи по 5 команд. Дев"ять переможців груп і одна найкраща збірна з тих, хто займе другі місця, виходять на Євро-2012. Решту 8 збірних, що зайняли другі місця в своїх групах, розіграють чотири путівки до Польщі і України в стикових матчах.

За матеріалами ТСН, 11.pl

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 пройде в чотирьох містах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути