субота, 07 серпня 2010 17:09

Євро-2012. Дах львівського стадіону зроблять з орнаментом

Євро-2012. Дах львівського стадіону зроблять з орнаментом

1 серпня розпочнеться візит до України генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно, причому насамперед високопоставлений гість відвідає Львів. До приїзду чиновника в столиці Галичини готові.

За останній час багато зроблено на головному об"єкті міста - стадіоні, який прийме матчі Євро-2012. Тут значно скорочено відставання від графіка будівельних робіт, і є всі підстави вважати, що арена буде введена в дію в середині літа 2011 року. На це звернув увагу директор Місцевого оргкомітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Щоправда, за його словами потрібно ще навести порядок на прилеглій до стадіону території, особливо в півтора кілометровій зоні - місці найбільшого скупчення уболівальників.

До речі, львівський стадіон матиме оригінальну дах. Зокрема, в проекті навісу акцент зроблено на національному колориті: по периметру розміщений орнамент, що нагадує мереживо витинанки - традиційного для України виду декоративного мистецтва. Планується, що під навісом будуть знаходитися всі глядацькі місця, але разом з тим покриття буде прозорим. Це зроблено для того, щоб газон як можна швидше відновлювався і отримував більше сонячного світла.

Зараз на стадіоні вже ведуться роботи на другому ярусі, а на першому вже можна починати встановлювати сидіння. Хоча потрібно врахувати, що попереду ще найважливіші роботи - під землею. Мова йде про всілякі технічні комунікації.

Тим часом повним ходом йде будівництво нового терміналу аеропорту "Львів", який, до речі, також прикрасять в етностилі. Триває реконструкція злітно-посадкової смуги. Швидше за все, заради безпеки польотів аеропорт "Львів" буде закритий на три місяці.

У регіоні викликає занепокоєння хіба що підготовка тренувальних баз, де дислокуватимуться учасники Євро-2012. Обнадіює лише, що після тривалої перерви знову ведуться роботи з модернізації стадіону львівського Університету фізичної культури.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика, Команда

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Дах львівського стадіону зроблять з орнаментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути