Ексклюзиви
пʼятниця, 26 вересня 2008 12:17

Євро в Україні та Польщі перенесуть на 2016 рік?

У п`ятницю, 26 вересня, у французькому Бодо виконкому УЄФА вирішує, чи залишити за Києвом і Варшавою право проведення чемпіонату.

Попри запевнення українських і польських футбольних функціонерів у тому, що ЄВРО-2012 у них не заберуть, спекуляції не цю тему не вщухають. Інсайдери, які беруть участь у засіданні виконкому, не беруться робити жодних прогнозів, повідомляє "Німецька хвиля".

"Потрібно дочекатися доповіді інспекторів", - сказав перед початком засідання Франц Бекенбауер. Питання проведення ЄВРО-2012 "абсолютно відкрите", зізнається член виконкому від Німеччини Ґергард Майер-Форфельдер. Ситуація дуже непроста. Україна і Польща не вкладаються у жодні графіки.

Президент польського футбольного союзу Міхал Лісткевич в інтерв"ю німецьким журналістам напередодні навіть зазначив, що "до 2016 року Україна і Польща підготувалися би ще краще, ніж до 2012".

І хоча сказано це було напівжартома, перенесення україно-польського чемпіонату на пізніший термін лише поповнило перелік різноманітних спекуляцій на тему "що робити з Києвом і Варшавою".

Майер-Форфельдер до ідеї дати українцям і полякам ще чотири роки на підготовку поставився абсолютно серйозно. Однак, як зазначив глава німецького футбольного союзу в інтерв"ю кореспонденту dpa, цей варіант проблематичний.

"На проведення ЄВРО-2016 налаштовується Франція. Йдеться про серйозні інтереси", - сказав Майер-Форфельдер. Крім того, 2016 року кількість учасників ЄВРО, як очікується, збільшиться з 16 до 24, що робить проведення першості в Україні і Польщі малоймовірним.

champion

Зараз ви читаєте новину «Євро в Україні та Польщі перенесуть на 2016 рік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути