Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 15:09

Етап Гран-прі "Формули-1" може прийняти Санкт-Петербург

Власник "Формули-1" Берні Екклстоун хоче провести етап "Гран-прі" в Санкт-Петербурзі.

Екклстоун вже в найближчі вихідні (16 і 17 лютого) відвідає північну столицю і зустрінеться з губернатором Валентиною Матвієнко для того, щоб обговорити можливі терміни і умови проведення національного етапу "Формули-1" в Ленінградській області. Не виключено, що в цій зустрічі візьме участь і президент Росії Володимир Путін.

Як повідомляють джерела, близькі до цього проекту, вже вибраний майданчик для будівництва траси недалеко від міста Пулково, розташованого поряд з Санкт-Петербургом. Проте, по словах Екклстоуна, ніяких конкретних домовленостей поки не немає.

- Але це був би дуже цікавий проект з погляду розвитку спорту. Ми зацікавлені в тому, щоб російська гонка з"явилася в календарі якнайскоріше, але все залежатиме від російської сторони: від бажання властей і термінів будівництва необхідних об"єктів, - заявив бос "Формули-1".

Екклстоун підтвердив свій намір виключити Гран-прі в Мельбурні з календаря "Формули-1" після закінчення терміну дії контракту з австралійськими властями в 2010 році. Причиною цього рішення стала відмова місцевих властей проводити гонку в нічний час доби. На місце, що звільнилося, таким чином, претендуватимуть Росія, етап у Малайзії і Гран-прі у Сіднеї, власті якого виразили готовність провести у себе нічну гонку замість Мельбурну.

"Лента.ру"
Зараз ви читаєте новину «Етап Гран-прі "Формули-1" може прийняти Санкт-Петербург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути