пʼятниця, 29 вересня 2017 18:39

Ще один бразильський легіонер "Шахтаря" може прийняти українське громадянство
18

Відкрите тренування “Шахтаря” перед матчем проти “Карпат”
Фото: Ірина Козюпа
Відкрите тренування “Шахтаря” перед матчем проти “Карпат”
Відкрите тренування “Шахтаря” перед матчем проти “Карпат”
Відкрите тренування “Шахтаря” перед матчем проти “Карпат”
Відкрите тренування “Шахтаря” перед матчем проти “Карпат”

Сьогодні зранку донецький "Шахтар" провів відкрите тренування. Команда Паулу Фонсеки показала, як готується до матчу 11-го туру прем'єр-ліги проти львівських "Карпат".

У вівторок "гірники" зіграли матч Ліги чемпіонів проти "Манчестер Сіті". Зустріч завершилася перемогою "городян" - 2:0.

"Підготовка та відновлення проходять чудово. Нас чекає дуже важливий поєдинок, адже наша головна мета - чемпіонат України. Ми повинні повністю зосередитися на майбутній грі. Після "Карпат" чемпіонат йде на перерву, тому ротація у складі буде незначною.

Гра з "Манчестер Сіті" вже пройшла, про неї треба забути. Мотивація повинна бути абсолютно завжди і у всіх, незалежно від турніру і суперника", - каже журналістам Фонсека.

Участі у тренуванні не брав капітан "гірників" Даріо Срна. Хорват призупинив виступи за "Шахтар" через допінговий скандал.

"Даріо - футболіст, якого нам не вистачатиме. Однак ми довіряємо всім. Бутко чудово грає на його позиції. Ми продовжуємо вірити у невинуватість гравця, підтримуємо його і сподіваємося, що він повернеться до складу", - зазначив португальський наставник.

Марлос - гравець дуже високого рівня з чудовими особистими якостями. Він допоможе національній команді

Напередодні стало відомо, що президент України Петро Порошенко дав українське громадянство Марлосу. Тепер бразилець може виступати за збірну України.

"Це рішення самого Марлоса. І воно не могло не потішити нас. Тепер у нас буде ще на одного українського футболіста більше. І для збірної це досить хороші новини. Марлос - гравець дуже високого рівня з чудовими особистими якостями. Він допоможе національній команді", - вважає Паулу.

Богдан Бутко зізнався, що набрав хорошу форму перед вирішальними матчами збірної України проти Косова і Хорватії у кваліфікації Кубка світу-2018.

"Для мене краще, коли я весь час перебуваю в тонусі. Я в збірній вже зіграв, плюс кілька матчів у "Шахтарі". Я вже набрав форму і відчуваю себе дуже добре. З кожним поєдинком ще додаватиму.

Марлос - один з лідерів "Шахтаря". Збірній він однозначно допоможе. Далі вже все залежить від нього і від тренерського штабу національної команди".

Алан Патрік про зміну громадянства не задумувався. Його першочергове завдання — закріпитися у "Шахтарі".

"Я про це ніколи не замислювався, але в житті може статися все, що завгодно. Для початку потрібно закріпитися в "Шахтарі" і провести в Україні більше часу. Тоді, напевно, я подумаю над цим питанням", - зізнався бразилець журналістам перед початком тренування.

Заняття почалося з пробіжки. Тоді команда поділилася на два квадрати. І там, і там гравці працювали в гарному настрої і з жартами.

Хосеп Гвардіола на післяматчевій прес-конференції назвав віце-капітана "Шахтаря" "Степановичем"

Зокрема, дісталося Тарасу Степаненку. Наставник "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола на післяматчевій прес-конференції назвав віце-капітана "Шахтаря" "Степановичем". Партнери підхопили тему і саме так зверталися до півзахисника.

В іншому квадраті ще один віце-капітан "гірників" Андрій П'ятов травив потенційного дебютанта збірної України.

"Марлос, не спати", - спробував розворушити партнера по команді воротар. І навіть повторив англійською: "Marlos, don't sleep". А щоб стало ще зрозуміліше, показав жестами. Очевидно, перебування в Манчестері і капітанська пов'язка позитивно вплинули на П'ятова. Андрій підтягнув свою англійську і почав брати на себе більше відповідальності.

Пізніше генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін через Facebook привітав Марлоса з українським громадянством і показав фото гравця з новим паспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовився грати за "Інтер": що потрібно знати про потенційного новачка збірної України

Завтра зранку "Шахтар" проведе тренування, а ввечері вилетить до Харкова. Матч "Шахтар" - "Карпати" відбудеться 1 жовтня о 17:00 на ОСК "Металіст".

Зараз ви читаєте новину «Ще один бразильський легіонер "Шахтаря" може прийняти українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути