Ексклюзиви
вівторок, 26 вересня 2017 00:25

Срну впіймали на вживанні допінгу

Срну впіймали на вживанні допінгу

— 18 вересня 2017 року мені повідомив Національний антидопінговий центр України про те, що проба, яку я здав у позазмагальний період 22 берез­ня 2017 року, дала позитивний результат. Насамперед, підкреслю: свідомо я ніколи не приймав жодних заборонених препаратів, — каже 35-річний капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна.

11 вересня поширилися перші чутки, що футболіст здав позитивний допінг-тест. Це не завадило Срні зіграти в матчі Ліги чемпіонів проти італійського "Наполі" 13 вересня, але за кілька днів він не приїхав до Одеси на гру з місцевим "Чорноморцем". Тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека пояснив це своїм рішенням і категорично відмовився говорити на цю тему більше, що насторожило.

Підозри підтвердилися наприкінці минулого тижня. Наявність в організмі спортсмена забороненого препарату спочатку визнав клуб, а потім і сам футболіст. Срна заявив, що призупиняє виступи за "Шахтар" і зосередиться на захисті своєї репутації, хоча офіційної заборони на участь у змаганнях поки що не надійшло. До 29 вересня футболіст має надати пояснення, яким чином заборонений препарат потрапив у його організм. Який саме — не розголошується.

Капітан "Шахтаря" пообіцяв, що не закінчить кар'єру, хоча йому загрожує одно- чи дворічна дискваліфікація.

Срна — четвертий футболіст "Шахтаря", який провалив допінг-тест. Голкіпер Олександр Рибка "відсидів" два роки, півзахисник Фред — один. А от для півзахисника Олексія Гая все обійшлося: помилку "списали" на лікаря, а гравець отримав усне попередження.

Зараз ви читаєте новину «Срну впіймали на вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути