неділя, 26 грудня 2010 12:20

Єлизавета ІІ говорила про спорт у різдвяному зверненні до нації

Єлизавета ІІ говорила про спорт у різдвяному зверненні до нації

Королева Великої Британії Єлизавета Друга в різдвяному зверненні до нації і країн британської Співдружності розповіла про те, як принципи спорту можуть зробити суспільство кращим, а людей - ближчими один до одного.

Глава Великої Британії почала свій виступ з екскурсу в історію, нагадавши про те, як створювалася Біблія короля Якова

У 1604 році король Шотландії Яків Шостий (він же король Англії Яків Перший) скликав так звану хемптонкортську конференцію, на якій було прийнято рішення про створення нового перекладу Біблії, який влаштував би різні християнські релігійні групи і поклав би край ворожнечі і суперечкам між ними. Перекладом займалися 47 перекладачів - членів англіканської церкви, і завершилася робота в 1611 році. Біблія короля Якова - найпоширеніша версія Священного Писання, яка визнана класичним релігійним і літературним твором.

400 років тому, і з цієї розповіді стало ясно, чому королева вирішила цього року вперше записати своє звернення з палацу Хемптон-корт.

"Біблія короля Якова була важливою спільною працею, яка вимага об'єднання зусилля десятків провідних духовних представників. Все це було направлено на те, щоб досягти взаєморозуміння заради блага християнської церкви ... Чотириста років потому створювати згуртовані співтовариства і гармонію у них важливо як ніколи, і одним із способів досягти цього є спорт", - сказала Єлизавета Друга.

Згадуючи спортивні події минулого року, глава Об'єднаного Королівства розповіла про те, як на власні очі бачила об'єднуючу і цілющу силу спорту, коли голосніше за всіх на Іграх Співдружності аплодували спортсменам з найменших держав, а участь в Паралімпійських іграх давала колишнім військовослужбовцям нові цілі і надії у житті.

"Крім розвитку фізичних якостей, спорт і змагання здатні розвивати і соціальні навички. Ніхто не отримає віддачі від ігор, якщо не буде дотримуватися правил, і жодна команда не виграє, якщо не буде злагодженості між гравцями. Такі командні якості можуть піти на користь будь-яким спільнотам та організаціям", - вважає королева.

Важливим вона вважає і сам спортивний дух, коли один відчуває повагу і любов до свого опонента.

"Люди можуть належати до багатьох спільнот, включаючи релігійні. Король Яків, напевно, і не припускав, яку важливу роль гратиме спорт в просуванні гармонії та єдності інтересів. Але за підписом на Біблії, яка носить його ім'я, ми бачимо - нічого немає бажанішого , ніж зараховувати себе до групи людей, які готові допомагати один одному", - підсумувала королева.

Звернення включало в себе відеохроніку відвідування королевою спортивних подій, зустрічей з дітьми, поїздок її онуків принців Вільяма і Гарі. Єлизавета Друга з'явилася перед телеглядачами у фіолетовому костюмі на тлі інтер'єрів палацу і маленьких хористів, виступ яких завершив щорічне різдвяне послання.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ говорила про спорт у різдвяному зверненні до нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути