Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 17:39

Єлизавета ІІ увійшла до мечеті босоніж (ФОТО)
6

Фото: Фото: Reuters

В середу, 24 листопада, королева Великої Британії Єлизавета II розпочала свою п'ятиденну поїздку країнами Персидської затоки з візиту до столицю ОАЕ Абу-Дабі.

Відразу після того, як королева і принц Філіп зійшли з трапу літака, вони були доставлені в мечеть шейха Зайда, одну з шести найбільших мечетей світу, здатну вміщати одночасно до 40 тисяч віруючих.

У цю мечеть, названу на честь шейха Зайда ібн Султана ан-Нахайяна, засновника і першого президента Об'єднаних Арабських Еміратів, традиційно пускають туристів всіх віросповідань, охочих оглянути найбільший в світі килим, вагою 47 тонн, і найбільшу люстру, діаметром 10 метрів.

Королева відвідала могилу шейха Зайда, що знаходиться безпосередньо поряд з мечеттю, а потім, знявши свої білі туфлі, босоніж, як того вимагає мусульманська традиція, відправилася до головної молитовної зали.

Королеву супроводжував міністр закордонних справ Великої Британії Уільям Хейг з дружиною, яка, ввійшовши до мечеті, наділа абайю, арабську жіночу сукню, призначену для носіння в громадських місцях. Єлизавета II не послідувала її прикладу. Вона залишилася в своєму "золотому" парчевому пальті, прикрашеному кристалами Swarovski, і капелюшці-"таблетці", поверх якого накинула золотий шарф. Навіть босоніж і в головному уборі "бджоляра" Єлизавета II не втратила властивої їй королівської величі, зазначає Daily Mail.

Візит королеви в Абу-Дабі, перший після 31-річної перерви, ознаменував новий етап у відносинах ОАЕ і Великої Британії. У 1979 році Єлизавета II відвідала Абу-Дабі на запрошення шейха Зайда.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета ІІ увійшла до мечеті босоніж (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути