Ексклюзиви
субота, 15 січня 2011 16:00

Еквадорського арбітра можуть посадити на 5 років за контрабанду героїну

Еквадорського арбітра можуть посадити на 5 років за контрабанду героїну

Еквадорський футбольний арбітр Байрон Морено в нью-йоркському суді визнав себе винним у незаконному перевезенні наркотиків в США.

Колишній рефері був арештований в аеропорту "Кеннеді" в Нью-Йорку у вересні 2010 року при спробі ввести в країну кілька пакетів з наркотиком, загальна вага яких склала 4,5 кг. Пакети з наркотиком були закріплені на тулубі і ногах рефері.

При огляді в аеропорту Морено помітно нервував, чим привернув до себе увагу. У результаті митники змусили Байрона роздягнутися і виявили захований під його одягом героїн. Американські правоохоронці відразу ж відправили представника Феміди до суду до в'язниці без права на звільнення під заставу.

До цього Байрон Морено прославився скандалом, який був викликаний його суддівством на матчі збірних Італії та Південної Кореї в 1/8 фіналу ЧС-2002.

Спочатку на 13-й хвилині він показав другу жовту картку за симуляцію нібито з боку Франческо Тотті у штрафному майданчику суперника, і залишив Італію в меншості. На 111-й хвилині він скасував через офсайд гол італійця Даміано Томмазі, який міг стати "золотим" для "Скуадри Адзурри". Потім за фол Крістіана Пануччі на Сол Кі Хьоні еквадорець призначив пенальті, який відбив Джанлуїджі Буффон. А на 117-й хвилині кореєць Ан Джун Хван забив головою м'яч, який вивів Корею до чвертьфіналу.

У 2003 році еквадорська федерація футболу тимчасово відсторонила Морено від роботи після матчу, який він судив на батьківщині. В одній із зустрічей він додав до основного часу 11 хвилин, і обидві команди подали на нього скарги. Незабаром одіозний рефері сам завершив кар'єру.

Мабуть, після цього він вирішив змінити професію і підзаробити більш ризикованим способом - контрабандою. Тепер йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до п'яти років - досить лояльний вирок для такого злочину.

За матеріалами DELFI

Зараз ви читаєте новину «Еквадорського арбітра можуть посадити на 5 років за контрабанду героїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути