пʼятниця, 01 вересня 2017 15:05

Експерт розповів, як Неймару виграти Золотий м'яч

Експерт розповів, як Неймару виграти Золотий м'яч
Неймар став найдорожчим футболістом в історії

Неймар і ПСЖ щороку виграватимуть чемпіонат Франції, але команді важко буде боротися за перемогу у Лізі чемпіонів. Про це Gazeta.ua розповів журналіст газети Tageblatt (Люксембург) Дан Елвінгер.

Форвард став найдорожчим футболістом у світі. Його перехід з іспанської "Барселони" до французького ПСЖ коштував паризькому клубу €222 млн.

"Одного дня у футболі настане трансферна чи клубна криза, як це трапилося з банками. На щастя, вона не зачепить усі країни. Наприклад, німецькі клуби не втрачають голови і працюють, як завжди: раціонально. Вони будуть серед переможців, коли це божевілля нарешті завершиться.

Мильна бульбашка трісне, коли один із клубів втратить фінансування з Катару чи Еміратів. Це матиме наслідки для інших команд. Без 222 мільйонів євро за Неймара "Барселона" не здатна буде витратити 100 мільйонів євро на вінгера дортмундської "Боруссії" Усмана Дембеле.

Випадок з Неймаром показав, що фінансовий Fair Play взагалі не працює. Бразилець сам оплатив свій трансфер, а потім отримав назад гроші від Організаційного комітету Кубка світу-2022 в Катарі. У цій ситуації УЄФА на може зафіксувати порушення правил. Організація виявилася безсилою перед ПСЖ. Клуб знайшов спосіб обійти правила. Юристам УЄФА доведеться виконати пекельну роботу, щоб розкопати хоч щось, щоб покарати французький клуб. Варто вдосконалити правила фінансового Fair play, щоб уникнути подібних прецендентів.

Було б чудово встановити стелю зарплат, як в американському спорті. Це зробить футбол справедливішим і, можливо, знову цікавішим. Це спричинить революцію в європейському спорті, але допоможе зупинити трансферне божевілля. Правда, це майже нереально зробити, адже такі обмеження суперечать праву вільної ринкової економіки в ЄС. УЄФА програє в будь-якому судді.

Трансфери Неймара і Дембеле показали, що будь-яка сума є реальною

Трансфери Неймара і Дембеле показали, що будь-яка сума є реальною, а методи - можливими і дозволеними. З цього літнього трансферного вікна стало "нормально" платити 60-100 мільйонів євро за гравця. Якщо найдорожчий футболіст 2018 року коштуватиме 120 мільйонів євро, то це вже нікого не здивує.

Неймар і ПСЖ щороку виграватимуть чемпіонат Франції і, можливо, національний Кубок. Це не так і складно. Також клуб боротиметься за вихід у фінал Ліги чемпіонів, але зазнає невдачі. ПСЖ не грає у топ-3 чемпіонатів і йому бракує змагального ритму на цьому рівні.

Якщо Роналду і Мессі продовжуватимуть так грати, то найближчими роками Неймар не виграє Золотий м'яч. Але в нього залишається шанс на цей приз. Потрібно виграти з ПСЖ Лігу чемпіонів і Кубок світу-2018 зі збірною Бразилії.

Неймар зовсім не старий для того, щоб успадкувати славу Мессі і Роналду, але він грає не в тій лізі. Він навіть може виграти Золотий м'яч. Але бразилець ніколи не буде на тому самому рівні, що Ліонель і Кріштіану. Для цього йому потрібно виступати у сильнішому чемпіонаті", - каже Дан Елвінгер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не зробив нічого поганого" - як Неймар змінив світ

Більше про перехід Неймара в ПСЖ та футбольний трансферний ринок читайте в новому номері журналу "Країна" за 31 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як Неймару виграти Золотий м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути