понеділок, 29 березня 2021 21:00

Експерт розповів, у чому Голанд переважає Шевченка

Експерт розповів, у чому Голанд переважає Шевченка
"Боруссія" готова продати Голанда за 180 мільйонів євро. Фото: Reuters

Гравець "Боруссії" Дортмунд Ерлінг Голанд є найжаданішою ціллю для багатьох суперклубів. Плани придбати його влітку нібито мають "Реал", "Барселона", "Манчестер Юнайтед" і "Манчестер Сіті", а також "Ювентус". Тренер "Таврії" Олег Федорчук спробував розібратися, в чому феномен Голанда.

"Голанд – дитя епохи. Він бере інтелектом. Техніку можна натренувати, – каже Федорчук. – Футбольний інтелект не натренуєш ніяк. Тут одне із двох: він або є, або його немає. Дослідження показують, що в карному майданчику суперника футболіст за долі секунди повинен вибрати один із 6-7 варіантів рішень. Голанд найчастіше обирає правильний варіант дій. Він як потужний спеціалізований комп'ютер на фоні товарів для широкого вжитку. У цьому плані він дуже схожий із Андрієм Шевченком. Колись я мав змогу ознайомитися із показниками швидкості та техніки Шевченка, коли той грав у молодіжній збірній. Всі його футбольні показники були на середньому рівні. А от комп'ютерне дослідження швидкості мислення й ухвалення рішень – на дуже високому рівні. Фактично його показники були в півтора рази кращими аніж у середнього гравця. Думаю, в Голанда показники не гірші, якщо не кращі".

Повну версію інтерв'ю Федорчука читайте в найближчому номері журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боруссія" визначилася з ціною на Голанда

В бундеслізі Голанд зіграв 36 матчів за "Боруссію", в яких забив 34 м'ячі. Він був найкращим бомбардиром Кубка світу для 20-літніх, де Україна здобула перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, у чому Голанд переважає Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути