понеділок, 24 лютого 2020 11:30

Експерт пояснив, чому Бущан став основним воротарем київського "Динамо"

Експерт пояснив, чому Бущан став основним воротарем київського "Динамо"
Георгій Бущан зміг виграти конкуренцію на початку другої частини сезону у Дениса Бойка на позиції голкіпера "Динамо". Фото: з відритих джерел

Київське "Динамо" розпочало новий рік із Георгієм Бущаном у воротах.

Два попередніх роки основним воротарем київського клубу був Денис Бойко. Новий сезон він розпочав як перший номер, але восени через операцію на спині вибув на довгий термін, що дало можливість Бущану отримати свій шанс.

Під час зимових зборів обидва воротарі працювали повноцінно, але і надалі Бущан залишився основним воротарем "Динамо".

"Головна сила Бущана у його психології , - каже тренер воротарів Реджеп Йилмаз. - Георгій зміг навести лад у голові. Коли воротар впевнений у собі, коли його ніщо не відволікає від футболу, він може досягти багато. Для того, щоб і надалі залишатися основним воротарем "Динамо", Бущан має не тільки виручати команду, але і не припускатися помилок, які були у нього під час першої частини сезону".

Перспективи Бойка як основного воротаря нікуди не поділися. Він матиме шанси повернути позиції протягом другої частини сезону.

"Бойко потрапив у класичну ситуацію для українських футболістів. Після успішних виступів за "Дніпро" у нього нічого не вийшло ні у "Бешикташі", ні у "Малазі". Він був максимально мотивований реанімувати кар'єру. Став першим номером рідного для себе "Динамо", підписав новий довгостроковий контракт. Куди рухатися далі? Де брати мотивацію?" - мкаже експерт.

На Євро-2020 поїде Бойко

Для збірної України основний воротар Андрій П'ятов. Як дублера тренерський штаб використовує Андрія Луніна, а от позиція третього воротаря поки вакантна. У заявку на Євро-2020 претендують Бойко, Бущан та воротар "Олександрії" Юрій Паньків.

"Поїхати на Євро-2020 більше шансів у Дениса Бойка. Він має міжнародний досвід. Тому в разі чого може допомогти збірній. Бущан і Паньків грали тільки на рівні групи Ліги Європи. Причому їхню гру на такому рівні важко назвати досконалими", - говорить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луніну не варто залишатися в Іспанії" - експерт

Реджер Йилмаз - тренер воротарів. Працював у системі "Бешикташа", "Трабзонспора", одеського "Атлетика". Очолював філію "Бешикташ" в Україні. Надає уроки індивідуальних тренувань для воротарів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Бущан став основним воротарем київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути