Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 19:26

Володар Кубка світу подарував перемогу "Динамо" над "Ворсклою"

Володар Кубка світу подарував перемогу "Динамо" над "Ворсклою"
Дмитро Різник подарував перший забитий м'яч "Динамо". Фото: ФК "Ворскла"

Київське "Динамо" у 19-му турі вдома перемогло аутсайдера чемпіонату полтавську "Ворсклу"- 2:1.

Що потрібно знати про матч?

Гра проходила без глядачів. "Динамо" покаране за гостьовий матч проти "Шахтаря", коли вболівальники киян ображали капітана "гірників" Тайсона. Матч проходив не "Олімпійському", а на стадіоні Лобановського.

Циганкова не було навіть у заявці. Лідер "Динамо" не зіграв у жодному товариському матчі під час зимових зборів. Повернувся до загальної групи 10 лютого, але до офіційних матчів поки не готовий.

Найпомітнішим на полі був Дуелунд. Данський легіонер "Динамо" постійно намагався загострювати біля воріт суперника: розганяв швидкі атаки, віддавав гострі передачі, обігрував опонентів. Дивно, що Дуелунда першого замінили. Після цього гра у команди Олексій Михайличенка зовсім розклеїлася.

Динамівці мають проблеми із побудовою гри. Територіальна перевага була на боці гравців "Динамо", але момент строювалися дуже важко. Провалився правий фланг півзахисту, де формально грав центральний півзахисник Віталій Буяльський, а не хтось із вінгерів. При тому, у захисті Томаш Кендзьора часто залився сам проти двох опонентів. Підопічні Михайличенка не завжди справлялися зі швидкими переходами суперника з оборони в атаку. Пара центральних захисників Попов - Шабанов багато помилялася.

"Динамо" мало проблеми на правому фланзі

Перемогу "Динамо" подарував воротар Дмитро Різник. Володар молодіжного Кубка світу-2019 у складі збірної України припустився двох грубих помилок. Спочатку воротар "Ворскли" дозволив закинути собі за комірець фланговий простріл Буяльського, потім перед собою відбив удар Назарія Русина, що призвело до добивання Беньяміна Вербича.

"Ворскла" не заслужила на поразку. Команда Юрія Максимова залишила дуже хороше враження. Намагалися не притискатися до власних воріт, створювати власні моменти. Не вистачало майстерності окремим гравцям і талану, щоб привезти із Києва очки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко не зміг вирішити проблеми "Динамо"

Після 19 турів "Динамо" набрало 39 очко та на 11 пунктів відстає від лідер "Шахтаря", який свій матч зіграє завтра проти "Десни". Наступну гру підопічні Олексія Михайличенка провудеть в гостях проти "Дніпра-1" .

Зараз ви читаєте новину «Володар Кубка світу подарував перемогу "Динамо" над "Ворсклою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути