понеділок, 16 грудня 2019 10:09

Екс-арбітр ФІФА проаналізував суддівство в скандальному матчі українського чемпіонату

Екс-арбітр ФІФА проаналізував суддівство в скандальному матчі українського чемпіонату
Тренер "Олександрії" Володимир Шаран назвав минулий рік найкращим в історії клубу

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар жорстко відреагував на суддівство Миколи Балакіна в матчі "Дніпро-1" – "Олександрія". Про це пише ua-football

"Найперше, скажу про пенальті у ворота "Олександрії". Він призначений закономірно, бо Банада зіграв рукою у штрафному майданчику після того, як м'яч пролетів велику відстань. Тут все чітко.

А ось з пенальті у ворота "Дніпра-1" Микола Балакін переборщив.

- "Олександрія" провела атаку правим флангом, пройшла подача до карного майданчику й, Третьяков прийняв м'яч і пробив по воротах. Лопирьонок перебував в метрі від опонента, розвернувся боком і м'яч влучив йому в руку. Рука була в природньому становищі, зігнута в лікті, притиснута до тулубу. Говорити про те, що рука збільшила об'єм тіла, підстав немає, бо Лопирьонок розвернувся боком. Це не пенальті. Балакін знаходився у вигідному становищі, але не розібрався, показавши футболісту "Дніпра-1" другу жовту карточку. Помилка, - сказав Мирослав Ступар.

Вважає помилковим Мирослав Іванович призначення і другого одинадцятиметрового у ворота Юрчука.

- На другій компенсованій хвилині пішла подача до штрафної площі "Дніпра-1", Папа Гуйє і Ковалець на куті карного майданчика кинулися до м'яча, а Балакін в той час перебував на лінії шістнадцятиметрової зони. Йому огляд, можливо, перекривав Куліш. Але це не знімає відповідальності з арбітра за помилкове рішення. Папа Гуйє заблокував рух м'яча і одночасно в цей момент по м'ячу зіграв Ковалець. І завалився на газон. Це не порушення правил.

Збентежило й те, як Папа Гуйє зреагував на вирок арбітра. У захисника вже була жовта карточка і Балакін з поваги до себе і арбітражу зобов'язаний був покарати оборонця і другим "гірчичником", але не зробив цього. З іншого боку, після призначення того одинадцятиметрового Балакіна сварили всі кому не лінь, - відзначив експерт.

А ось як експерт пояснив помилку Балакіна і з прямою червоною карточкою Назаренку.

- Назаренко стрибнув у підкаті, але проїхався газоном, наче льодом. Назаренко розумів, що цей підкат не принесе успіху, тому зігнув ноги в колінному суглобі. І вже без агресії за інерцією зачепив Лучкевича. Тому це максимум жовта карточка, але не червона.

Тут бентежить інший момент. У "Олександрії" – 19 фолів і чотири жовтих карточки, у "Дніпра-1" – вісім фолів і шість жовтих, дві з яких перетворилися на червону. І одне пряме вилучення. Певно, арбітр зробив щось неправильно, - відзначив Мирослав Ступар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" з боями перемогло "Десну"

В завершальному матчі календарного року українського чемпіонату "Дніпро-1" поступився "Олександрії" 1:2.

Зараз ви читаєте новину «Екс-арбітр ФІФА проаналізував суддівство в скандальному матчі українського чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути