вівторок, 09 квітня 2013 08:25

Екс-арбітр ФІФА порівняв Ярмоленка з базарною бабою

Екс-арбітр ФІФА порівняв Ярмоленка з базарною бабою
Орєхов: "Фол Ярмоленко на Степаненко тягнув на червону картку". Фото: fcdynamo.kiev.ua

Колишній арбітр ФІФА Олег Орєхов прокоментував суддівські рішення в матчі "Динамо" - "Шахтар".

По першому моменту, коли Ярмоленко завдав небезпечного удару по нозі Степаненка: "Фол, який скоїв Ярмоленко, тягнув на червону картку, - вважає екс-арбітр ФІФА. - Віталій Годулян міг би його вилучити, і був би правий. Але він, як мудра людина і досвідчений суддя, прийняв рішення на користь жовтої картки. Можливо, навіть ризикуючи своєю репутацією, він зберіг інтригу в матчі, поступив по духу гри і, вважаю, виявився правий. Що ж до звинувачень у тому, що Годулян свистів в один бік, то я, спостерігаючи за грою з трибуни стадіону, такого не помітив. Просто програвшим потрібно скаржитися на суддів. Не будуть скаржитися - про арбітрів забудуть".

Другий момент - це претензії того ж Ярмоленка по першому голу "гірників", коли йому добрі 1,5-2 хвилини не давали повернутися в гру з-за бокової лінії: "В даній ситуації до рефері не може бути жодних претензій, - пояснює Орєхов . - Справа в тому, що Ярмоленко був відправлений за межі поля для приведення в порядок свого екіпірування (перед цим з ноги динамівця злетіла бутса. - Ред.). А правила говорять, що в такому випадку футболіст може повернутися на поле тільки тоді , коли м'яч знаходиться поза грою. Тобто, вийде в аут або хтось порушить правила. Претензії на цей рахунок свідчать про те, що люди не знають правил футболу. Якби Ярмоленко знав цей нюанс, він дуже швидко надів би бутсу та через пару секунд був би вже в чужій штрафній. А так він виглядав просто як базарна баба. Не знаєш правила - нема чого звинувачувати арбітра. Краще б він шкодував про те, що ледь не зламав ногу напарнику по збірній України, і навіть не вибачився".

Нагадаємо, матч "Динамо" Київ - "Шахтар" закінчився з рахунком 1-2.

Зараз ви читаєте новину «Екс-арбітр ФІФА порівняв Ярмоленка з базарною бабою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути