пʼятниця, 27 січня 2012 16:20

Джокович і Надаль зустрінуться у фіналі Australian Open
9

Фото: Фото: Reuters

Діючий чемпіон Australian Open серб Новак Джокович (на фото) знаходиться за крок від захисту титулу на нинішньому турнірі. У п'ятницю перша ракетка світу 24-річний Новак в півфіналі зустрічався зі своїм однолітком, четвертим номером світового рейтингу британцем Енді Мюрреєм.

Перші три брейк-пойнти у вирішальному сеті заробив Джокович - за рахунку 1 / 2 на подачі Мюррея. Британець зумів впоратися з натиском серба і вирівняв ситуацію. Але в шостому геймі Новак отримав цього разу подвійний брейк-пойнт і з другої спроби закріпив перевагу - 4 / 2. Мюррей не мав наміру здаватися і при подачі серба на матч під нуль взяв цей гейм - 5 / 4. У 11-му геймі прийшла черга Джоковича відігравати прихований матчбол, з чим він успішно впорався - 6 / 5. У наступному геймі в цьому матчі-гойдалці Новак заробив подвійний матчбол на подачі Мюррея і з першої спроби оформив вихід у фінал.

Підсумковий результат цього наполегливого ??п'ятисетового протистояння - 6 / 3, 3 / 6, 6 / 7 (4), 6 / 1, 7 / 5 на користь Джоковича. Матч тривав в цілому 4 години 46 хвилин. Таким чином, рахунок у цьому протистоянні став 7-4 на користь серба.

Тепер Джокович спробує захистити свій титул у вирішальному поєдинку із другою ракеткою світу іспанцем Рафаелем Надалем. Нагадаємо, напередодні Надаль переміг швейцарця Роджера Федерера у своєму матчі 1 / 2 фіналу - 6 / 7 (5), 6 / 2, 7 / 6 (5), 6 / 4.

В даний час в протистоянні Рафи і Новака невелика перевага на стороні іспанця - 16-13, але в минулому сезоні Надаль програв Джоковічу всі шість матчів у фіналах різних змагань.


Зараз ви читаєте новину «Джокович і Надаль зустрінуться у фіналі Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути