понеділок, 20 вересня 2010 15:18

Дворазовий переможець НБА тренуватиме дубль "Будівельника"

Дворазовий переможець НБА тренуватиме дубль "Будівельника"
Київський клуб змінив головного тренера свого дубля. Замість Георгія Ступенчука дубль очолить тандем Станіслав Медведенко - Олександр Коваленко.

Як саме вони розділять свої повноваження, поки невідомо. Георгій Ступенчук, який очолював дублерів у минулому сезоні, став асистентом Ігоря Чигринова в "Дніпро-Азоті".

Нагадаємо, саме Коваленко очолював перший склад БК "Київ", який на чолі з Медведенком став чемпіоном України. Останнім часом Олександр був дитячим тренером у школі імені екс-гравця "Лейкерс" і "Атланти". Ймовірно, більшість хлопців з цієї школи незабаром перебереться в дубль "будівельників".

Станіслав Медведенко (нар. 4 квітня 1979 у Київській обл. - 208 см, 115 кг) - один з найвідоміших баскетболістів України кінця 90-х - початку 00-х років - вихованець Олександра Коваленка.

Пограв у "Будівельнику", литовській "Аліте", БК "Київ" на позиції центрового і важкого форварда, а в 2000 р. став гравцем клубу NBA "Los Angeles Lakers", у складі якого в 2001 і 2002 рр.. завоював два чемпіонські персні найсильнішої ліги світу.

Пізніше через отриману травму коліна втратив місце у складі "озерних", потім трохи пограв у клубі "Atlanta Hawks" і фактично був змушений закінчити професійну кар"єру. Протягом декількох років брав участь тільки в аматорських турнірах.

Поки в клубі відбуваються кадрові зміни, перша команда "Будівельника" вийшла в другий етап кваліфікації Євроліги.
За матеріалами Basket.com.ua, Korrespondent
Зараз ви читаєте новину «Дворазовий переможець НБА тренуватиме дубль "Будівельника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути