пʼятниця, 24 лютого 2012 17:19

"Два роки дискваліфікації - це кінець кар'єри" - Луческу про Рибку

"Два роки дискваліфікації - це кінець кар'єри" - Луческу про Рибку

Якщо УЄФА не пом'якшить вердикт у справі голкіпера "Шахтаря" Олександра Рибки, то для футболіста це фактично буде означати кінець професійної кар'єри. Про це сказав головний тренер "гірників" Мірча Луческу, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Поки не буде рішення по апеляції, не можемо говорити нічого конкретного щодо Рибки. Ясно, що це була його дитяча помилка. Можу тільки так це пояснити. У воротарів немає ніякого інтересу, як і сенсу, приймати якийсь допінг. Думаю, що до цієї ситуації всі повинні були підійти з великим розумінням. На мій погляд, термін дискваліфікації, який йому дали, і близько не відповідає порушенню. А особливо - напередодні чемпіонату Європи, адже він воротар національної збірної. Від цього втрачає і "Шахтар" , і збірна України. Він займав пост номер один в клубі, можливо, зайняв би його і в національній команді. Так що це втрата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Два роки для Рибки - це цілковитий абсурд" - екс-голкіпер "Шахтаря"

Просто по-людськи хотілося б, щоб дискваліфікацію Рибки значно зменшили. Тим не менш, у нас є воротарі П'ятов і Шуст, які хочуть грати, - це теж футболісти високого рівня. Ми ж зобов'язані допомогти молодому гравцеві, який просто припустився помилки. Не можна "ховати" футболіста, і взагалі людину, яка вчинила помилку. А, за великим рахунком, два роки дискваліфікації - це кінець професійної футбольної кар'єри. Напевно, якщо цей термін залишиться в силі, Рибці потрібно задуматися, чим надалі займатися в житті", - сказав Луческу, слова якого наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Нагадаємо, голкіпер донецького "Шахтаря" і національної збірної України Олександр Рибка був викритий в прийомі допінгу. УЄФА дискваліфікував його на 2 роки. В даному випадку дискваліфікація передбачає повну заборону на участь у професійних футбольних матчах, включаючи контрольні поєдинки. "Шахтар" подав апеляцію на це рішення.

Зараз ви читаєте новину «"Два роки дискваліфікації - це кінець кар'єри" - Луческу про Рибку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути