пʼятниця, 04 грудня 2009 15:16

Друг Луческу хотів би очолити "Зорю"

Друг Луческу хотів би очолити "Зорю"

Останнім часом у румунській та українській пресі активно ходила інформація про те, що відомий румунський тренер Іоан Андоне може стати новим головним тренером луганської "Зорі". Більше того, активно розповсюджувалася інформація про те, що переговори про залучення Андоне в "Зорю" були доручені відомому футбольному агентові Аркадію Запорожану.

- Останнім часом в пресі ходить дуже багато інформації про те, що Іоан Андоне може очолити "Зорю". Писали навіть, що вам було доручено вести переговори.

- Скажу вам чесно і відверто. Так. Іоан Андоне розглядався як один з найсерйозніших кандидатів, щоб очолити луганську "Зорю". І я дійсно цікавився у нього: чи хотів би він очолити футбольний клуб "Зоря"? І від нього я отримав цілком ствердну відповідь.

- Але ж Андоне не прийде в будь-який клуб.

- Дійсно, в будь-який клуб Андоне не прийде. Він дуже популярний фахівець в Саудівській Аравії і в Об"єднаних Арабських Еміратах. Цікавляться ним і інші клуби. Цей фахівець прийде лише в той клуб, який ставитиме перед собою високі завдання, а саме, боротися за єврокубки. Нова "Зоря" боротиметься за єврокубки. Хай, можливо, і не цього сезону. Але плани такі є.

- На даний момент все в силі?

- На жаль, саме на сьогоднішній день інформацією я не володію. Я всього лише цікавився, чи хотів він очолити новий проект "Зоря". Відповідь була ствердною. Але на сьогоднішній день, як я розумію, це питання ще остаточно не вирішене.

- Адже румунський фахівець бував в Луганську.

- Так, минулої осені, коли "Зоря" під керівництвом Анатолія Волобуєва грала з "Карпатами" і виграла 1:0. Я і він були тоді в Луганську на цій грі. Він товаришує з Мірчей Луческу і гостював у нього два тижні. Ми приїжджали тоді до Донецька і я запропонував з"їздити просто подивитися на "Зорю" до Луганська. Ясна річ, що питання про тренерство тоді не розглядалося ніяким чином. Я розповідав йому про те, що "Зоря" в 1972 році була чемпіоном, що на матчі ходить велика кількість людей. Він, у свою чергу, відзначив декількох гравців з складу луганців, які добре провели той матч проти "Карпат".

А взагалі, я дуже хотів би, щоб Андоне очолив "Зорю". Він - тренер з великої букви. Скрізь, де він приходив, він створював боєздатні колективи, які багато чого досягали. Я впевнений, що він виведе і "Зорю" на якісно новий рівень.

За матеріалами Схіd.info

Зараз ви читаєте новину «Друг Луческу хотів би очолити "Зорю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути