четвер, 12 квітня 2012 21:40

Досвід Євро-2012 допоможе на Олімпіаді-2022 - Янукович

Досвід Євро-2012 допоможе на Олімпіаді-2022 - Янукович
За словами президента, проведення Олімпіади-2022 має величезне значення для Західної України. Фото: news.liga.net

Рівень організації та проведення Україною Євро-2012 вплине на рішення щодо можливого проведення в державі Олімпіади-2022.

"Від цього, як ми проведемо Євро-2012, залежатиме ставлення до нас міжнародного олімпійського комітету", - зауважив Президент України Віктор Янукович сьогодні у Львові на нараді щодо проведення в Україні зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року.

"Завдання перед нами стоїть дуже непросте. Потрібно буде на конкурсних умовах перемогти і переконати функціонерів світового спорту, що Україна здатна на високому рівні проводити такі змагання. Але досвід, який у нас вже є при підготовці Євро-2012, буде багато в чому слугувати при підготовці до Олімпіади 2022 року", - зазначив голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Олімпіади-2022 у Львові буде унікальний олімпійський парк

Він нагадав, що розвиток спортивної інфраструктури дає можливість підняти рівень економіки, створити нові робочі місця, залучити іноземні інвестиції та в подальшому - покращити розвиток туризму. Особливо це має величезне значення для Західної України.

"Проект участі у Олімпійських і Параолімпійських іграх у нас визрів багато років тому. Але почали працювати над ним по-серйозному у 2010 році. Зараз маємо австрійську компанію, яка займається підрахунком ТЕО (техніко-економічне обґрунтування - ред.). В кінці другого кварталу вона повинна надати нам його, і тоді ми будемо бачити обсяги робіт, які необхідно виконати. А також це потрібно для того, щоб подати заявку від імені України на конкурс", - розповів Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За всієї нашої бідності гроші на Олімпіаду 2022 ми знайшли" - Литвин

За словами президента, бажаючих взяти участь у конкурсі проведення Олімпіади буде багато.

"Нашими найбільшими конкурентами будуть так звані зимові держави. Це Німеччина, Австрія, Норвегія, Фінляндія, Швеція. А вони на сьогодні безумовно випереджають Україну за інфраструктурою, за рівнем забезпечення спортивним спорядженням, підготовкою населення. Але ми не стоїмо на місці, а рухаємося вперед", - запевнив президент.

Зараз ви читаєте новину «Досвід Євро-2012 допоможе на Олімпіаді-2022 - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути