середа, 06 червня 2012 21:36

Донецький дизайнер спрогнозував результат Євро-2012 на жіночих туфельках
7

Фото: Фото надане Ігорем Зайцевим

Донецький дизайнер взуття Ігор Зайцев створив пару жіночих туфель із результатом Євро-2012.

Туфельки 37 розміру пошиті вручну зі шкіри. Модель не продається, але помилуватися нею можна в магазині-салоні Зайцева в Донецьку. На устилці туфель є наклейка з жирним знаком питання.

Як запевняє творець моделі, під цим знаком вже зараз зображений прапор команди, яка стане чемпіоном Європи 2012. Однак, інтригу художник обіцяє розкрити лише перед фінальним матчем. Тільки перед грою фіналістів автор дозволить заглянути під знак питання.

"Півроку минуло від задуму до втілення, - розповідає про створення моделі Ігор Зайцев і розшифровує зміст кожного символу, зображеного на парі. - Фоном є воротарська сітка, пробити яку - мрія всіх футболістів. На ній зображені прапори 16 країн-учасниць чемпіонату. Каблук - основа туфель, відображає основу чемпіонату - УЄФА з фото Мішеля Платіні, який дивиться крізь пробиту сітку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може не розраховувати на прибуток від Євро-2012 - експерти

Дизайнер вболіває за збірну України, але переможцем, за його словами, буде інша команда. Він практично впевнений в точності свого прогнозу.

Модельєр із Донецька в 2010 році за два тижні до фіналу чемпіонату світу з футболу визначив фіналістів і рахунок фіналу. Виставив у своєму салоні кросівки з рахунком Іспанія - Нідерланди 1:0.

"Просто мені дуже хотілося бачити у фіналі ці дві команди. Хтось крутив пальцем біля скроні - не вірив, що Голландія пройде у фінал. Але я це уявив, а потім подумав: а як би вони зіграли? І вийшло 1:0. Пам'ятаю, о пів на першу ночі фінал закінчувався. Я сиджу, нервово курю, і на останній хвилині Іспанія забиває гол - збулося! Коли виношуєш якусь думку, ця думка обов'язково матеріалізується", - каже модельєр, підкреслюючи, що він не вгадує, а робить прогноз, заснований на аналізі.

В юні роки Зайцев грав за команду "Металург" (Донецьк), має диплом тренера з футболу. Жартує, що на пенсії повернеться в спорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модельєр з Донецька вгадав результат фіналу ЧС-2010 на парі взуття (ФОТО)

"Я стежив за командами, знаю хто краще підготовлений, але враховую не тільки потенціал, відстежую псіхологічний рівень команд і знаю, які сильні команди програють", - говорить автор прогнозу.

Ігор Зайцев створює власні моделі в Донецьку. Всі його пари шиються ним або його помічниками. Нині в салоні Зайцева так само представлені туфлі, презентовані ним у грудні минулого року. Він назвав їх "туфлі для Попелюшки".

Більше п'яти тисяч кристалів Swarovski наклеїв автор на пару своїми руками. Пара існує в єдиному виставковому екземплярі, має 35 розмір і теж не продається. Хоча її оцінили в 24 тис. грн.

Раніше донецький дизайнер прославився в Україні та за її межами своєю політичної колекцією - в його взутті вгадувалися образи Віктора Януковича, Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і Петра Симоненка.

Зараз ви читаєте новину «Донецький дизайнер спрогнозував результат Євро-2012 на жіночих туфельках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути