Ексклюзиви
неділя, 27 листопада 2011 00:11

"Донбас" переміг чемпіона Польщі у Континентальному кубку

Путівку до фіналу Континентального кубку як очікувалось розіграють між собою в очному протистоянні донецький "Донбас" та тюменський "Рубін". Щоправда обидвом фаворитам довелося добряче попітніти, аби здобути перемоги в другий ігровий день півфінального етапу у Донецьку.

Усе почалось із важкої перемоги "Рубіна" над "Металургсом" - 4:3. Росіяни вийшли на гру недооцінивши латишів та вже з думками про недільний фактичний фінальний матч. Чемпіон Латвії вигравав по ходу гри із різницею у дві шайби, однак все ж програв пропустивши вирішальний гол за 37 секунд до кінця третього періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" виграв свій перший матч у Європі

Не уник неприємностей і "Донбас". Донечани з огляду на перемогу "Рубіна", у свою чергу повинні були вигравати у польского чемпіона "Краковії". На цей поєдинок Олег Шафаренко та Олександр Матерухін виходили вже в статусі майстрів спорту міжнародного класу. Нарешті державні мужі згадали, що лідери збірної України ще у січні виграли Континентальний кубок в складі "Юності". Подібними перемогами можуть похвалитись небагато наших: Андрій Міхнов, який нині грає також за "Донбас" та ще досі гравець "Юності" Олег Тимченко.

Привітали Шафаренка та Матерухіна гравці "Донбасу" закинутою шайбою. На 7-й хвилині Сергій Варламов використав передачу партнера по другій ланці Дениса Кочеткова. "Донбас" продовжував тиснути на ворота "Краковії", тому гол поляків у відповідь виглядав не зовсім логічно. У середині першого періоду четверта ланка донечан втратила шайбу в зоні суперника і гравці "Краковії" провели ідеальну контратаку, яку завершив канадський легіонер команди Нік Сухарскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відчули, що "Металургс" слабший за нас" - капітан "Донбасу"

Пропущена шайба впевненості господарям турніру не додала. У другому періоді неприємності донечани створили собі самі. "Краковія" мала майже 4-ти хвилини великої більшості, однак гра білоруса Степана Горячевських у воротах "Донбасу" не дозволила полякам закинути маючи на два гравці більше. Вистоявши в меншості донечани відповіли супернику подібним, гра 5 на 3 у "Донбаса" теж не пішла.

Однак до другої перерви чемпіони України все ж вистраждали таку потрібну шайбу. Найкращий гравець попереднього матчу проти "Металургса" Сергій Піскунов удруге в поєдинку вивів "Донбас" уперед добивши шайбу у ворота після невдалої спроби Олександра Журуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє українців і мінська "Юність" виграли Континентальний Кубок

Нервової кінцівки донечан позбавив той таки Журун, коли в середині третього періоду розібрався на пятачку "Краковії". Ця шайба стала останньою в матчі. "Донбас" переміг 3:1, однак гра чемпіона України залишає багато запитань. Донечани у матчі проти "Краковії" заробили 20 хвилин штрафу. Подібне порушення ігрової дисципліни може дорого коштувати "Донбасу" у вирішальному матчі з "Рубіном".

Наставник донечан Олександр Куликов пообіцяв провести виховну бесіду зі своїми хокеїстами. Однак зрозуміло, що вагу перемоги в матчі із російським володарем Кубку Братіни прекрасно розуміють і самі гравці "Донбасу". Український клуб як ніколи близький до вихіду у фінал Континентального кубку та ще й перед власними вболівальниками.

"Донбас" (Донецьк, Україна) - "Краковія" (Краків, Польща) - 3:1 (1:1; 1:0; 1:0)

26 листопада 2011. 18:30. м. Донецьк. Арена "Дружба". 3927 глядачів.

Голи: 1:0. Варламов (Кочетков, 6:14), 1:1. Сухарскі (Шмельовських, 10:28), 2:1. Піскунов (Журун, Люткевич, 38:37), 3:1. Журун (Єгін, 50:49).

Донбас: Горячевських. Люткевич - Малевич, Дубровін - Дидикін, Єгін - Єсіпов, Шагов - Побєдоносцев. Піскунов - Белухін - Журун, Кочетков - Татаринов - Варламов, Матерухін - Шафаренко - Васильєв А., Міхнов - Доніка - Гладських.

Штраф: 20 (2 +8 +10) - 8 (2 +6 +0)

Кидки: 43 (16 +16 +11) - 29 (6 +16 +7)

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" переміг чемпіона Польщі у Континентальному кубку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути