Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2011 12:44

"Донбас" виграв свій перший матч у Європі

Чемпіон України "Донбас" з перемоги над латвійський "Металургсом" дебютував у розіграші Континентального кубку — 6:2. В іншому матчі першого дня польська "Краковія" поступилась російському "Рубіну" — 1:6.

У Донецьку серйозно розраховують вже з першої спроби виграти єдиний в клубному хокеї Європи турнір. Не дарма керівництво "Донбасу" вибороло право саме на домашньому льоду "Дружби" провести півфінальний етап Континентального кубку. До речі, подібний клубний турнір Україна приймає вперше.

Донецькі вболівальники потрохи звикають до нового поки виду спорту для свого регіону. Серйозний хокей на Донбасі з'явився лише цього сезону, коли місцевий клуб дебютував у вищій російській лізі. Там донечани беззаперечні лідери Заходу, тому нічого окрім перемоги і в стартовому матчі Континтального кубку від чемпіонів України на льоду "Дружби" не чекали.

Першим суперником "Донбасу" у півфінальному етапі був чемпіон Латвії "Металургс" із містечка Лієпая. Нині балтійська команда стабільний середняк білоруського чемпіонату, щоправда команда Сергія Вороніна з 9 останніх матчів програла 7, в тому числі 0:7 від жлобінських одноклубників та 2:8 від мінської "Юності".

Не уникли розгрому латвійці і в грі з "Донбасом". Рахунок в середині першого періоду відкрив фактурний захисник донеччан Володимир Малевич, який потужним кидком від синьої ліні завершив атаку своєї команди в більшості. Наприкінці періоду Олександр Матерухін та ще один захисник Євген Дубровін зробили рахунок 3:0 на користь "Донбасу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє українців і мінська "Юність" виграли Континентальний Кубок

Єдине, що вдалося латвійцям - виграти другий період. На шайбу донечанина Малевича у "Металургса" відповів гравець з не менш творчим прізвищем Міцкевич. Після другої перерви "Донбас" додав у швидкості і вже в середині третього періоду Олексендр Матерухін оформив дубль.

До речі, Матерухін та Олег Шафаренко є діючими володарями Континентального кубку. У січні цього року в Мінську лідери збірної України виграли цей трофей у складі "Юності".

Також 2006 разом із "Ладою" привозив Кубок до Тольяті ще один українець Андрій Міхнов, який проти "Металургса" грав у четвертій ланці.

Крапку в матчі поставив Сергій Піскунов, якого визнали найкращим гравцем матчу - 6:2. "Донбас" з перемоги дебютує у Континентальному кубку. У суботу донечани зіграють проти польського чемпіона "Краковії", а в неділю битва із тюменським "Рубіном". У матчі ВХЛ на власній кризі "Донбас" програв росіянам 0:2. Цього разу програвати ніяк не можна.

Металургс" (Лієпая, Латвія) - "Донбас" (Донецьк, Україна) - 2:6 (0:3; 1:0; 1:3)

25 листопада 2011 року. 18:30. м. Донецьк. Арена "Дружба". 3654 глядача.

Голи: 0:1. Малевич (Піскунов, 14:22 - більш.), 0:2. Матерухін - (Піскунов, 17:49), 0:3. Дубровін (Кочетков, Варламов, 18:31 - більш.). 1:3. Міцкевич (Гіптерс, Страупе, 26:24 - більш.), 1:4. Кочетков (Варламов, 49:22), 1:5. Матерухін (Шафаренко, Васильєв, 49:44), 2:5. Зелтіньш (Берзіньш, Баярунс, 53:05). 2:6. Піскунов (Журун, 53:55).

Донбас: Царегородцев. Люткевич - Малевич, Піскунов - Белухін - Журун; Дубровін - Дидикін, Кочетков - Татаринов - Варламов (К); Єгін - Єсіпов, Матерухін - Шафаренко - Васильєв А.; Шагов - Побєдоносцев, Міхнов - Доніка - Гладських.

Штраф: 16 (8 +4 +4) - 10 (2 +6 +2)

Кидки: 21 (8 +5 +8) - 43 (16 +15 +12)

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" виграв свій перший матч у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути