четвер, 09 червня 2011 00:48

"Донбас Арена" прийме фінал дитячого турніру

"Донбас Арена" прийме фінал дитячого турніру

У четвер, 9 червня, у Донецьку на "Донбас Арені" пройдуть фінальні матчі національного турніру "Кубок націй Данон". Переможець представить Україну на міжнародних змаганнях у Мадриді.

"Вхід на турнір буде вільним. Початок — 10 година ранку, - кажуть представники компанії "Данон". - Донецький "Шахтар" сам виявив ініціативу і запропонував провести фінал змагань на своєму стадіоні. До речі, безкоштовно".

Змагання проводяться серед 10-12-річних школярів. Взяти участь у турнірі могла будь-яка зареєстрована команда. Фіналісти визначилися за результатами відбірних матчів , які пройшли у період з 10 по 18 травня у семи містах України — Вишгород, Харків, Вінниця, Херсон, Кіровоград, Львів, Чернівці. Команда з Донецької області зіграє у фіналі на правах господаря поля.

9 жовтня цього року на стадіоні мадридського "Реала", "Сантьяго Бернабеу", українська команда позмагається за Кубок чемпіонів з представниками 40 країн світу. Переможець отримає трофей з рук самого Зінедіна Зідана.

Послом змагань в Україні є гравець київського "Арсенала" Максим Шацьких. В Іспанії обличчям "Кубка націй Данон" є футбоілст національної збірної Іспанії та каталонської "Барселони" Анрес Іньєста. У Бразилії турніром опікується Кафу, а в Португалії — Деко.

Компанія "Данон" організовує "Кубок націй" вже 12 років. Змагання офіційно визнані ФІФА.

У 2011 року Україна бере участь у кубку вдев'яте. Найуспішнішим був 2000 рік, коли українська команда завоювала "бронзу". 

Зараз ви читаєте новину «"Донбас Арена" прийме фінал дитячого турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути